Početna Magazin 193 pregleda

DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDM
Vidi galeriju 1/14
DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice DVOBOJ: Retro-šminker ispred talijanske ljepotice

Oba modela dostupna za istu cijenu pravi su talijanski manekeni, a bolji izbor je pet godina stara Alfa Romeo Giulietta

KVALITETA UNUTRAŠNJOSTI

FIAT 500

Nedavno obnovljeni model 500 i nadalje je simpatičan, a retro-dizajnom i šarmom budi uspomene na slavnu talijansku automobilsku povijest. Unutrašnjost osnovnog modela izgleda odlično.

ALFA ROMEO GIULIETTA

Iako iza sebe ima pet godina, Giulietta izgleda odlično i nadalje moderno. Materijali u unutrašnkosti dobro podnose godine pa ni pet godina pažljivog korištenja nije ostavilo previše traga.

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDM | Author: ALFA ROMEO foto: ALFA ROMEO

MOTORI I MJENJAČ

FIAT 500

Početni 500 pokreće 1.2 litreni benzinac s četiri cilindra i 69 KS. Nije rekorder po snazi, potrošnji, emisiji CO2 ni pomodnoj tehnici, ali je provjereno pouzdan. Mjenjač ima pet stupnjeva.

ALFA ROMEO GIULIETTA

Turbodizelaš u Giulietti ima obujam 1,6 litara i jedan je od najboljih motora dostupnih u modelu. Pruža idealan kompromis između dobrih značajki i male potrošnje goriva, a šesterostupanjski mjenjač precizan je i brz.

Fiat 500 Pop 1.2 8v | Author: FIAT foto: FIAT

VOZNE OSOBINE

FIAT 500

Najmanji Fiat najprikladniji je za gradsku vožnju. Poprilično tvrd ovjes i mali međuosovinski razmak uzroci su izraženijeg poskakivanja na lošim cestama. Električni servo-upravljač lagan je i čini vožnju ugodnom.

ALFA ROMEO GIULIETTA

Giulietta je jednako dobra na svim cestama. Tvrdo podešene komande i odaziv na gas sugeriraju i tjeraju na sportskiji način vožnje. Udobnost je na visokoj razini.

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDM | Author: ALFA ROMEO foto: ALFA ROMEO

TROŠKOVI ODRŽAVANJA

FIAT 500

Dakako, troškovi održavanja idu u prilog manjemu i novomu Fiatu. Tim više što je dostupan i s petogodišnjim jamstvom. Benzinski motor je jednostavan, a troškovi redovitih servisa povoljni su. Manji su i troškovi osiguranja, a potrošnja je prihvatljivih 6 litara.

ALFA ROMEO GIULIETTA

Je li rabljena Giulietta mačak u vreći ili ne ponajviše ovisi o tome kako se prvi vlasnik brinuo o automobilu. Servisna knjiga, provjera u servisu po broju šasije, ali i izgled automobila mogu mnogo otkriti o stanju auta.

Fiat 500 Pop 1.2 8v | Author: FIAT foto: FIAT

TEHNIČKI PODACI

FIAT 500

Motor/obujam/snaga: 4 cilindra, benzinski - 1242 cm3 - 51 kW/69 KS/5500

Mjenjač/moment/ubrzanje: ručni, 5 stupnjeva - 102 Nm pri 3000 - 12,9

Najveća brzina/potrošnja/emisija CO2: 160 km/h - 4,9 l/100 km - 115 g/km

ALFA ROMEO GIULIETTA

Motor/obujam/snaga: 4 cilindra, turbodizelski - 19598 cm3 - 77 kW/105 KS

Mjenjač/moment/ubrzanje: ručni, 6 stupnjeva - 320 Nm pri 1750 - 11,3

Najveća brzina/potrošnja/emisija CO2: 185 km/h - 4,4 l/100 km - 114 g/km

POBJEDNIK JE... GIULIETTA!

Manji troškovi održavanja i pet godina jamstva svakako su najveće prednosti Fiata 500, no on je prikladniji za vožnju gradskim prometnicama udvoje. Giulietta je svestranija, brža, veća i udobnija pa vrijedi većih troškova održavanja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.