Početna Magazin 5195 pregleda

Tko zarađuje više, nogometaši ili vozači Formule 1?

Neymar i Hamilton

Vjerujemo kako se nitko nikada neće moći mjeriti s godišnjom zaradom boksača Floyda Mayweathera, ali da su plaće najboljih svjetskih vozača i nogometaša male - i nisu baš

Cristiano Ronaldo | Author: instagram foto: instagram

Nekoliko je različitih izvora koji prenose godišnje plaće, ali i bonuse koje su ostvarili profesionalni sportaši. U kakvom su odnosu najplaćeniji vozači i nogometaši saznajemo iz Forbesove liste najplaćenijih sportaša na svijetu. Kako bi naši podaci bili što vjerodostojniji nismo se libili usporediti te podatke s onima iz nekih drugih izvora. 

Lionel Messi | Author: Metro foto: Metro

Cristiano Ronaldo NOGOMETNA IKONA Cristiano Ronaldo moćan na terenu, ali i na ulici

Odveć je poznato kako je Lionel Messi najplaćeniji nogometaš na svijetu, barem prema ugovoru koji mu garantira godišnje 55 milijuna eura, a njegov donedavni kolega u PSG-u zarađuje 38 milijuna. Iako je trenutačno tek treći po plaći, vjeruje se kako je ipak Cristiano Ronaldo čovjek koji najviše novca godišnje uprihodi igranjem nogometa i sponzorskim ugovorima. Tome u prilog ide i nedavno potpisani ugovor s Nikeom, vrijedan čak milijardu dolara.

Lewis Hamilton i Sebastian Vettel | Author: Sky Sports foto: Sky Sports

A i vozači Formule 1 iz godine u godinu zarađuju sve više, a jesu li njihove cifre dostižne neboparnim brojkama nogometaša? Zasada nisu. Iako je Sebastian Vettel novim ugovorom i prešišao neke nogometaše, njegova godišnja zarada nije ni blizu zaradama nogometaša. Dovoljan je podatak to što je za karijere Lewis Hamilton zaradio 280, a Cristiano 375 milijuna dolara. 

Ken vs Neymar | Author: Gajanayaka Motors foto: Gajanayaka Motors

Može se reći kako su plaće podjednake, ali kada pogledate Forbesovu listu vidite da su najplaćeniji nogometaši godišnje više nego dvostruko plaćeniji od vozača, a tome u prilog ide i to što su Ronaldo i Messi u 2017. godini zaradili po oko 110 milijuna, a Hamilton uprihodio svega 51 milijun dolara.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.