Početna Magazin 721 pregleda

Odvažite se: Ovo su najbolji ljetni adrenalinski gušti

Adrenalinski odmor - ekstremni sportovi
Vidi galeriju 1/5
Odvažite se: Ovo su najbolji ljetni adrenalinski gušti Odvažite se: Ovo su najbolji ljetni adrenalinski gušti Odvažite se: Ovo su najbolji ljetni adrenalinski gušti Odvažite se: Ovo su najbolji ljetni adrenalinski gušti Odvažite se: Ovo su najbolji ljetni adrenalinski gušti

Osim izležavanja na plaži ili ispijanja osvježavajućih pića u hladu, postoji i drugi aspekt odmora, za one nemirnijega duha, željne malo akcije i adrenalina

 

Flyboard

Ovaj inovativni sustav na potisak vode omogućava “lebdenje” do deset metara iznad površine mora, a pokreće se snagom motora jet-skija, za koji je naprava pričvršćena. “Lebdenje” pomoću Flyboarda izgleda izuzetno atraktivno, a osobe s malo iskustva već mogu izvoditi akrobacije od kojih zastaje dah. Korištenje i upravljanje je dpnekle jednostavno, iako na prvi pogled izgleda komplicirano. Najbitnija je ravnoteža, s njom vrhunski osjećaj i zabava mogu početi. Sve je više lokacija na našoj obali gdje možete probati ovu jedinstvenu adrenalinsku zabavu.

Adrenalinski odmor - ekstremni sportovi | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Kanjoning

Sve popularnija avanturistička disciplina u svijetu, relativno je nova u nas, a prikladnih terena u Hrvatskoj ne manjka. Štoviše. Kanjoning obuhvaća  penjanje i spuštanje po stijenama, hodanje, plivanje, skakanje s litica i vodopada te još mnogo toga. Kanjoni su vrlo nepristupačni i teško prohodni tereni, stoga je ova disciplina tehnički zahtjevna i opasna pa zahtijeva određenu fizičku spremu, snalažljivost i koordinaciju. Oprema koja je potrebna za ovu avanturu su vodonepropusno odijelo, kaciga, konopi, a uglavnom se prakticira u skupinama s vodičem. 

Adrenalinski odmor - ekstremni sportovi | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Bungee jumping

To je dobra stara adrenalinska instant zabava dostupna na nekoliko lokacija u Hrvatskoj. Najviši skok je s Masleničkog mosta (56 metara), slijedi kran na poznatoj plaži Zrće (41 metar), a zatim Šibenski most (40 metara). Skokovi su predviđeni za osobe teške od 40 do 130 kilograma, a prije skoka prolazi se kratka obuka i potpisuje izjava o skakanju na vlastitu odgovornost. Nadoplatom se mogu dobiti snimka skoka i majica. Ovo je iskustvo koje se mora probati, a jedini nedostatak mu je taj što skok, odnosno let traje prekratko. 

Adrenalinski odmor - ekstremni sportovi | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Rafting

Ovo je jedna od najboljih zabava za ekipu, a svi smo ga uglavnom već i probali. Za vrijeme nesnosnih ljetnih vrućina najbolje se uputiti na divlje riječne vode, gdje ćete pronaći bolje osvježenje nego na moru. Ova poprilično dinamična aktivnost razvija timski duh, a osim dobre zabave rafting je svojevrsno istraživanje prirode. Tako pruža izuzetan doživljaj ljepota njezinih netaknutih dijelova, prema kojima ne možete ostati ravnodušni. Raftingaške avanture u Hrvatskoj mogu se pronaći na Mrežnici, Zrmanji, Cetini i Kupi, a svakako se isplati potegnuti i preko granice na rijeku Taru (Crna Gora) ili Unu (BiH).

Adrenalinski odmor - ekstremni sportovi | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Jet-ski safari

Razlikuje se od klasičnoga jurcanja u blizini plaže, kakvo smo navikli gledati na našoj obali. Ovo je svojevrsna ekspedicija s vodičem koji će vam kroz višesatnu ili pak cjelodnevnu avanturu priuštiti izniman doživljaj za pamćenje. Osim adrenalinske jurnjave snažnim jet-skijem iskusit ćete doživljaj istraživanja otoka, uvala, špilja i ostalih čarobnih lokacija. Kompaktne dimenzije i lakoća upravljanja omogućavaju dolazak na mjesta na koje možda drugačije ne biste imali prilike doći. Posebno je zanimljiv jet-ski safari riječnim tokovima, koji vožnjom kroz kanjone pruža osobit doživljaj. 

Adrenalinski odmor - ekstremni sportovi | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.