Početna Magazin 2322 pregleda

Ovi plug-in hibridi imaju najveći doseg

Sve je više plug-in hibrida s relativno velikim baterijama, brzim punjenjem i vrlo ozbiljnim dosezima što motivira kupce da svoj automobil ipak više voze na struju

Plug-in hibridi su u teoriji vrlo praktični automobili koji mogu trošiti vrlo malo goriva ako ih se redovito puni. No mnogi vlasnici to ne rade jer nemaju mogućnosti puniti električnu energiju kod kuće ili na poslu, a na javnim punionicama im se ne da čekati nekoliko sati za nekoliko desetaka kilometara električnog dosega. No sve je više plug-in hibrida s relativno velikim baterijama, brzim punjenjem i vrlo ozbiljnim dosezima što motivira kupce da svoj automobil ipak više voze na struju. U nastavku vam donosimo Top listu pet plug-in hibrida s najvećim dosegom koji se prodaju u Europi. 

 

5. Range Rover

Author: Land Rover foto: Land Rover

Land Roverovo najveće i najluksuznije vozilo,  ima plug-in hibridnu verziju s izdašnim električnim dosegom u svojoj ponudi. Riječ je o modelu P460e PHEV AWD s 460 KS, koji na WLTP testu postiže doseg od 121 km. Baterija ima kapacitet od 38,2 kWh (31,8 kWh neto). Još snažniji P550e PHEV AWD s 550 KS postiže također odličan maksimalni doseg od 120 km.

4. Range Rover Sport

Author: Land Rover foto: Land Rover

Range Rover Sport a pogonskim sklopom P460e PHEV AWD, identičnim kao u Range Roveru zauzima četvrto mjesto na ovoj ljestvici s dosegom od 123 km  po WLTP-u. 

3. Mercedes-Benz GLC

Author: Dubravko Kolarić foto: Dubravko Kolarić
Mercedes-Benz GLC 300 e/300 de, u SUV i coupe SUV izvedbi, trenutno je po dosegu kralj plug-in hibrida kada su u pitanju europske marke. Ovisno o opremi i verziji, lokalni doseg bez emisija kreće se od 127 km do najviše 130 km po WLTP-u zahvaljujući bateriji bruto kapaciteta od 31,4 kWh.

2. GWM Wey 03

Author:
GWM (Great Wall Motor) Wey 03 je plug-in hibridni SUV koji nudi lokalni doseg bez emisija od 136 km zahvaljujući bateriji od 34 kWh. GWM Wey 03 dugačak je 4,66 metara, ima pogon na sve kotače s dvolitrenim turbo benzinskim motorom spojenim s dva elektromotora koji proizvodi ukupno 442 KS. Modeli tvrtke Great Wall Motor još nisu dostupni na svim europskim tržištima, ali se distribucijska mreža neprestano širi. Navodno bi uskoro trebali stići i u Hrvatsku. 

1. GWM Wey 05

Author:

Najveći električni doseg od svih plug-in hibridnih auta koji se prodaju u Europi SUV GWM Wey 05. Kineski SUV može prijeći 146 km potpuno električni prema WLTP ciklusu. To je moguće zahvaljujući velikoj  bateriji od 39,7 kWh. Auto koji se do prošle godine zvao WEY Coffee 01 je veliki SUV dugačak 4,87 metara.Ima dvolitreni benzinski motor i dva elektromotora, a pogon je ukupne snage 476 KS.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.