Početna Magazin 2130 pregleda

PAZI – PADAJU KRAVE! Najneobičniji prometni znakovi

Prometni znakovi

Neobične su stvari na cesti svakodnevna pojava, no ponekad se ipak zapitamo: 'što znači ovaj prometni znak?'

Prometni znakovi | Author: Arhiva foto: Arhiva

Prometni su znakovi osmišljeni da bi prije svega pomogli vozačima, ali i upozorili sve sudionike prometa na opasnosti s kojima se na cesti mogu susresti. A mogu se pronaći i oni koji nisu nikome od pomoći, od onih, usudio bih se reći - smiješnih, ali i onih na koje zasigurno više nigdje nećete naići. Takvi se prometni znakovi mogu pronaći i na našim prometnicama, ali ipak ne u tolikoj mjeri u kojoj smo uspjeli pronaći u susjednim nam državama, pa i šire. 

 

VIDEO Snašao se: Vješto ispekao meso na auspuhu motocikla

USPORI – ŠIŠMIŠI U LETU

Ovdje valja usporiti jer je koncentracija šišmiša tolika da bi vam zabijanje u njih velikom brzinom zasigurno prouzročilo velike štete. Pitanje je samo kojom brzinom se nakon ovoga prometnog znaka smije upravljati.

Prometni znakovi | Author:

 

SKRENITE DESNO, RAVNO U MOJ STAN!

Ako kojim slučajem ovdje skrenete desno i automobilom uđete u nečiji stan nste počinili nijedan prometni prekršaj jer je na slici jasno vidljivo kako je skretanje udesno apsolutno legitimno.

Prometni znakovi | Author:

 

NEKOLIKO PROMETNIH ZNAKOVA PRIJE ULASKA U KRUŽNI TOK

Iako ovdje nije riječ o smiješnim ili pomalo banalnim prometnim znakovima, problem je u izrazito zbunjujućem rasporedu prometnih znakova. Ponekad se i i tamošnji stanovnici zbune prilaskom u ovaj kružni tok.

Prometni znakovi | Author:

 

ZAVEŽITE POJAS – VIŠE NISTE NA PARKINGU!

Vezivanje pojasa pri samom ulasku u vozilo jedna je od najbitnijih stvari, ali i pravilo zbog čijeg se zanemarivanja možemo naći pred rukom pravde. Kako to ne bismo zaboravili smišljen je i prometni znak koji jasno daje na znanje da je vrijeme za vezanje pojasa.

Prometni znakovi | Author:

 

NA OZNAČENOJ BICIKLISTIČKOJ STAZI NIJE DOZVOLJENO UPRAVLJATI BICIKLOM

Upravljanje biciklom po cesti gdje 'haraju' automobili uvijek je opasno, a upravo iz toga razlog označavaju se biciklističke staze da bicikliste ne bi ugrožavali automobili, a da oni ne bi ugrožavali pješake. No što kada za vožnje takvom stazom naiđete na znak 'ZABRANA PROMETA ZA BICIKLE'....

Prometni znakovi | Author:

 

OPREZ – S NEBA PADAJU KRAVE, ALI IMAJU PADOBRAN!

U zabačenijim mjestima Lijepe Naše nerijetko se može naići na stado krava, ovaca i sl., ali da pojedinačno padaju s neba nitko ne može ni zamisliti. Sreća u nesreći je što svaka ima padobran pa ćete ju svakako na vrijeme primijetiti, ako brzinu prilagodite uvjetima na cesti.

Prometni znakovi | Author:

 

JEDNOSMJERNA ULICA, ALI AKO IPAK ODLUČITE NJOME PROĆI IMATE PREDNOST

Ovim se prometnim znakom definitivno htjelo nagraditi odvažne i hrabre vozače jer ako kojim slučajem uđu u ulicu u kojoj je promet jednosmjeran i skrive prometni prekršaj za to neće odgovarati jer imaju prednost prolaska.

Prometni znakovi | Author:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.