Početna Magazin 3974 pregleda

Ususret dvoboju s Rusima: Ovo su najpopularniji ruski auti

Rusija
Vidi galeriju 1/4
Povijest: Ususret dvoboju s Rusima donosimo najpopularnije ruske aute Povijest: Ususret dvoboju s Rusima donosimo najpopularnije ruske aute Povijest: Ususret dvoboju s Rusima donosimo najpopularnije ruske aute Povijest: Ususret dvoboju s Rusima donosimo najpopularnije ruske aute

Evo koji su automobil obilježili rusku povijest, a koji su uspješni i dan-danas

Ovih je dana  sve u znaku Svjetskoga nogometnog prvenstva u Rusiji. Sve to postaje još zanimljivije jer nas u četvrtfinalu očekuje upravo Rusija, a tim smo povodom istražili koji su automobili obilježili rusku povijest, a koji su i dan-danas popularni, kako u Rusiji tako i u svijetu.

Cristiano Ronaldo NOGOMETNA IKONA Cristiano Ronaldo moćan na terenu, ali i na ulici

Za početak, ruska je Volga 1956. nastala kao plod suradnje SSSR-a i američkoga Forda. Nikako nije bila ni blizu luksuznih modela poput automobila iz Njemačke i Francuske, ali je ipak bila elegantnija od robusne Lade. Volgu su kupovali imućni političari, odvjetnici i doktori.

Rusija | Author: Wallpaper UP foto: Wallpaper UP

Malotko danas je čuo za ZiL, proizvođača kamiona koji je poznatiji po modelu ZiL-115, luksuznoj limuzini u kojoj se vozio ni manje ni više nego Staljin. Dotično je vozilo bilo potpuno blindirano. Ta tvrtka danas proizvodi isključivo autobuse, kamione i traktore.

Rusija | Author: Coys of Kensington foto: Coys of Kensington

Moskvič je za mnoge i dan-danas sinonim za ruske automobile te jasno izražava specifičan tradicionalni ruski duh. Proizvodnja legendarnoga Moskviča započeta je davne 1929., a za Drugog svjetskog rata obustavljena je zbog proizvodnje vojnih vozila. Nedugo nakon rata nastao je model 400, za mnoge definicija pravoga ruskog automobila.

Rusija | Author: Wikimedia foto: Wikimedia

Lada je jedina tvrtka koja je preživjela sve nalete povijesti i opstala je sve do danas. Iako mnogi smatraju da je nekada ova tvrtka bila svjetski gigant koji je svoje produkte izvozio diljem svijeta, Lada je i danas izrazito popularna u Rusiji, ali i šire. Automobil je to čija kvaliteta ne leži u modernome dizajnu ili impresivnim performansama, već u jednostavnosti uz osnovnu udobnost i pokretljivost.

Rusija | Author: Arhiva foto: Arhiva

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.