Početna Moto 214 pregleda

Amfibija koja vozi kao motocikl, a po vodi kao vodeni skuter

GIBBS AMPHIBIANS: BISKI
Vidi galeriju 1/5
Amfibija koja vozi kao motocikl, a po vodi kao vodeni skuter Amfibija koja vozi kao motocikl, a po vodi kao vodeni skuter Amfibija koja vozi kao motocikl, a po vodi kao vodeni skuter Amfibija koja vozi kao motocikl, a po vodi kao vodeni skuter Amfibija koja vozi kao motocikl, a po vodi kao vodeni skuter

Biski je motocikl i vodeni skuter u jednom. Amfibija po kopnu na dva kotača juri 132 km/h, a po površini vode 61. Pokreće ga dvocilindrični motor od 55 KS

Tvrtka Gibbs Amphibians za svoj proizvod pod imenom Biski kaže kako se radi o jedinstvenom vozilu koje je prve takve vrste na cijelom svijetu. Kao to možete vidjeti u nezgrapnom obliku krije se zanimljivo vozilo koje je u biti kombinacija motocikla i vodenog skutera, a za preobrazbu vožnje s kopna na vodu i obratno treba manje od 5 sekundi.

GIBBS AMPHIBIANS: BISKI | Author: GIBBS AMPHIBIANS foto: GIBBS AMPHIBIANS

I pored svoje pozamašne veličine i mase Biski je samo jednosjed i jednostavno ni uz najbolju volju nema mjesta za suvozača. Biski ima amfibijske mogućnost, što znači da osim po tvrdoj podlozi uspješno vozi i po vodi.

GIBBS AMPHIBIANS: BISKI | Author: GIBBS AMPHIBIANS foto: GIBBS AMPHIBIANS

Biski je dugačak 2,35 metara, širok 0,95 i ima međuosovinski razmak 1,79 metara. Kada je motocikl ima udaljenost od tla 15 cm. U oba slučaja spremnik goriva ima obujam 20 litara, a spreman za vožnju po zemlji i vodi težak je 228 kg.

GIBBS AMPHIBIANS: BISKI | Author: GIBBS AMPHIBIANS foto: GIBBS AMPHIBIANS

I po vodi i po kopnu pokreće ga isti dvocilindrični benzinski motor najveće snage 55 KS. Po kopnu motor pokreće stražnji kotač, a na vodi koristi pogon kao i svaki drugi vodeni skuter. Po površini vode juri 63 km/h zahvaljujući hidrodinamički oblikovanom donjem dijelu. Na tvrdoj podlozi na kotačima može potegnuti do najveće brzine 132 km/h.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.