Početna Moto 153 pregleda

BMW R5 Hommage: Izraženi individualizam i dizajnerski minimalizam

BMW R5 Hommage
Vidi galeriju 1/10
BMW R5 Hommage: Izraženi individualizam i dizajnerski minimalizam BMW R5 Hommage: Izraženi individualizam i dizajnerski minimalizam BMW R5 Hommage: Izraženi individualizam i dizajnerski minimalizam BMW R5 Hommage: Izraženi individualizam i dizajnerski minimalizam BMW R5 Hommage: Izraženi individualizam i dizajnerski minimalizam BMW R5 Hommage: Izraženi individualizam i dizajnerski minimalizam BMW R5 Hommage: Izraženi individualizam i dizajnerski minimalizam BMW R5 Hommage: Izraženi individualizam i dizajnerski minimalizam BMW R5 Hommage: Izraženi individualizam i dizajnerski minimalizam BMW R5 Hommage: Izraženi individualizam i dizajnerski minimalizam

Bogata 'arhiva' tvrtke jedan je od motiva za izuzetno aktivan rad tima u Motorrad odjelu

Nije tajna da je upravo originalni R5 dugo bio uzor gotovo svim BMW motorima - od kraja tridesetih godina, pa sve do pedesetih, a inspiracija je uvijek bio poznati 500 ccm trkaći model iz 1935. godine. 

BMW R5 Hommage | Author: BMW foto: BMW

Za R5 Hommage, BMW je iskoristio originalni, ali oštećeni 500 ccm dvocilindarski motor dok je ostatak napravljen ručno. Povjerenje je ukazano braći Noren, Ronnyju i Bennyju, koji se već više od trideset godina bave izradom takozvanih 'custom' motocikala koji na Zapadu bilježe veliku popularnost.

Što se tiče performansi, originalni R5 je imao snagu od 24 KS na 5500 okretaja i najveću brzinu od 135 km/h, što je u onim danima bio rezultat vrijedan pažnje, ali i poštovanja. Srce koncepta je originalni bokser 'twin' agregat zapremine 500 kubika, a bitna razlika u odnosu na model iz tridesetih je dodatak kompresora, pa je na raspolaganju mnogo više od nekadašnje snage.

BMW R5 Hommage | Author: BMW foto: BMW

Koliko točno, u BMW-u još ne žele otkriti. Ostale preinake obuhvaćaju novi ispušni sustav i ugradnju kočnica. Osim elegantnih proporcija, posebna pažnja je posvećena vjernoj rekonstrukciji originalnih detalja, koji su neraskidivi dio BMW-ove karizme.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.