Početna Moto 17 pregleda

Motocikl napravljen u duhu američke otvorene ceste

BMW CONCEPT 101
Vidi galeriju 1/6
Motocikl napravljen u duhu američke otvorene ceste Motocikl napravljen u duhu američke otvorene ceste Motocikl napravljen u duhu američke otvorene ceste Motocikl napravljen u duhu američke otvorene ceste Motocikl napravljen u duhu američke otvorene ceste Motocikl napravljen u duhu američke otvorene ceste

BMW Concept 101 je motocikl napravljen u američkom duhu za široke, ravne i dugačke ceste. Veliki 'American touring' kojim se bavarski proizvođač gura na teritorij Harleyja

BMW Motorrad je na druženju Concorso d’Eleganza Villa d’Este pokazao konceptnu studiju motocikla BMW Concept 101. Bavarska je to interpretacija teškog i velikog motocikla za dugačke vožnje po američkim ravnim cestama, te na taj način Bmw zalazi na teritorij Harleyja. Osim oblikom, filozofijom i konstrukcijom ovaj koncept imitira američke motociklističke krstarice i svojom oznakom.

U imenu BMW Concept 101 brojka '101' je oznaka obujma motora (1.649 ccm), a koji u američkim jedinicama iznosi 101 kubičnih inča. Radi se o rednom šestcilindričnom motoru koji ovom motociklu daje ogromni okretni moment, te zbog toga odlično vuče u svim uvjetima na cesti. Zanimljivo je kako je istovremeno brojka '101' i oznaka mjesta u kojem je ovaj motocikl nastao, a to je Highway 101 na kojoj se nalazi dizajnerski studio BMW Group u Newbury Park (Kalifornija).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.