Početna Moto 8828 pregleda

MotoGP: Pri punoj brzini protivniku stisnuo kočnicu!

Romano Fenati
Vidi galeriju 1/3
MotoGP: Pri punoj brzini protivniku stisnuo kočnicu! MotoGP: Pri punoj brzini protivniku stisnuo kočnicu! MotoGP: Pri punoj brzini protivniku stisnuo kočnicu!

Nismo mogli ni zamisliti da se ovakvo nešto može dogoditi, no talijanski vozač Romano Fenati, u klasi Moto2, svojemu je protivniku, za prolaska pored njega, stisnuo prednju kočnicu i to pri brzini većoj od 200 km/h!

Nakon ovog incidenta na VN San Marina u Misanu, Fenati je odmah zaradio crnu zastavu i diskvalificiran je iz utrke, a naknadno je kažnjen zabranom nastupa na iduće dvije utrke prvenstva MotoGP. Prema mnogima, ovo je preblaga kazna za Fenatija, koji je već poznat po suludim ispadima u svojoj karijeri. 

Romano Fenati | Author: VentidiSport.it foto: VentidiSport.it

Neki od fanova čak su izjavili kako je ovo bio hladnokrvan potez kojim je talijanski vozač namjerno htio srušiti i ozlijediti (ako ne i gore) svojega konkurenta Stefana Manzija, kojemu se zasigurno sledila krv u žilama. 

x x

Nasreću, sve je ipak završilo dobro, jer Fenati nije uspio sasvim snažno pritisnuti Manzijevu polugu kočnice. Sportska javnost zgrozila se nad ovim potezom i žestoko 'osudila' Talijana. Nije poznato hoće li mu Dorna produžiti kaznu ili izreći još neku zabranu, poput otkazivanja ugovora s timom Forward Racing za sljedeću godinu. Ironija je što je (ne)sretni Manzi ujedno vozač baš toga tima, Forward Racinga, za koji je Fenati potpisao ugovor za 2019..

Romano Fenati | Author: YouTube foto: YouTube

U svakom slučaju, totalno nesportski potez inače jako talentiranoga vozača, čija je karijera u blago silaznoj putanji, s obzirom na njegove nesportske čini i navike. Marinelli Snipers Team, za koji je vozio Fenati, danas u podne je objavio kako raskida ugovor s talijanskim vozačem te se ispričava svim fanovima zbog ovoga, nadasve ružnog incidenta.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.