Početna 33 pregleda

Nova suradnja: Volvo i Uber udružili snage u razvoju autonomnih vozila

Volvo Uber
Vidi galeriju 1/3
Nova suradnja: Volvo i Uber udružili snage u razvoju autonomnih vozila Nova suradnja: Volvo i Uber udružili snage u razvoju autonomnih vozila Nova suradnja: Volvo i Uber udružili snage u razvoju autonomnih vozila

Volvo, švedski proizvođač luksuznih vozila i Uber, globalni vodeći ponuđač 'ride-sharing' usluga, udružili su snage u razvoju autonomnih vozila nove generacije

Volvo i Uber potpisali su ugovor o zajedničkom projektu u kojem će suradivati u razvoju vozila zasnovanih na najnovijim tehnologijama koje omogućavaju autonomnu vožnju. Vozila će proizvoditi Volvo, a Uber će ih nakon proizvodnje otkupiti od švedske marke. Volvo i Uber ukupno će u projekt uložiti 300 milijuna američkih dolara.

Volvo Uber | Author: Volvo foto: Volvo

Uber Volvo upotrebljavat će isto osnovno vozilo koje će koristiti za svoj sljedeći korak u strategiji autonomne vožnje. To znači da će Uberov sustav autonomne vožnje biti uključen u Volvovo osnovno vozilo. Volvo će koristiti isto osnovno vozilo za svoju strategiju autonomne vožnje, kojoj je cilj potpuna autonomna i samostalna vožnja.

Volvo Uber | Author: Volvo foto: Volvo

Projekt Volva i Ubera predstavlja značajan iskorak u automobilskoj industriji primjer na koji globalna automobilska industrija treba odgovarati na izazove novih tehnologija. Suradnja Volva i Ubera označava početak partnerstva koje će biti dugoročno i na obostrano zadovoljstvo. Novo vozilo biti će razvijeno na Volvovoj modularnoj SPA platformi (Scalable Product Architecture) koja je jedna od najnaprednijih u automobilskoj industriji. Na njenoj osnovi nastali su Volvovi modeli XC90 i S90.

Volvo Uber  | Author: Volvo foto: Volvo

Volvo je s razvojem SPA platforme započeo u 2010. godini u njen razvoj uložio je 1 1 milijardi američkih dolara. SPA platforma odlična je osnova za razvoj tehnologije autonomne vožnje. Upravo ova napredna platforma koju Volvo pruža privukla je Uber u projekt. Za razvoj novoga vozila biti će zaduženi inženjeri Volvo Cars-a Uberovi inženjeri koji će blisko suradivati. Ovaj projekt će dodatno doprinijeti razvoju autonomnih vozila SPA platforme.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.