Početna Novosti 141 pregleda

Alfa Romeo će proizvoditi Milano u Poljskoj. Vlada: to je nezakonito!

FOTO: Alfa Romeo

Talijanski ministar industrije Adolofo Urso ustvrdio je da proizvodnja novog Milana izvan Italije krši zakone koji štite talijanske proizvode od proizvoda čija imena "zvuće talijanski", ali zapravo nisu iz Italije

Talijanska vlada osudila je odluku Alfa Romea da svoj novi crossover Milano proizvodi u Poljskoj, naglasivši da je proizvodnja ovog auta izvan matične zemlje Alfe nezakonita.

Author: Alfa Romeo foto: Alfa Romeo

Ubrzo nakon što je Alfa Romeo predstavio novi model talijanski ministar industrije Adolofo Urso ustvrdio je da proizvodnja novog Milana izvan Italije krši zakone koji štite talijanske proizvode od proizvoda čija imena "zvuće talijanski", ali zapravo nisu iz Italije.

"Automobil koji se zove Milano ne može se proizvoditi u Poljskoj. Ovaj zakon propisuje da se ne smiju davati oznake koje dovode potrošače u zabludu. Dakle, automobil koji se zove Milano mora biti proizveden u Italiji. U protivnom daje obmanjujuću indikaciju koja nije dopuštena prema talijanskom zakonu", rekao je Urso.

PREMIJERA Prva električna Alfa: Ovo je Alfa Romeo Milano

Prilikom premijere novog modela, glavni izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares rekao je da je proizvodnja Milana u Poljskoj, omogučila smanjenje cijene ovog automobila za 10.000 eura u odnosu na to kada bi se on proizvodio u Italiji. To, za sada, jedini Alfa Romeo koji će se proizvoditi izvan Italije. 

"Da se proizvodi u Italiji, Milano bi koštao od oko 40.000 eura umjesto od 30.000 eura, što bi ograničilo njegov potencijal na tržištu", rekao je Tavares za Auto News prilikom predstavljanja novog modela.

Author: Alfa Romeo foto: Alfa Romeo

Talijanska vlada odlučna je u namjeri da poveća lokalnu proizvodnju automobila i već je u sukobu sa Stellantisom. Proizvođač automobila se zalagao za lokalne subvencije i političku potporu kako bi se povećala proizvodnja, ali vlada nije reagirala. Unatoč tome, Stellantis se obvezao povećati godišnju proizvodnju u Italiji sa 750.000 automobila na milijun automobila. Talijanska vlada nastavlja pregovarati s nekoliko drugih proizvođača, među kojima je i Tesla, kako bi ih pokušala uvjeriti da proizvode vozila u Italiji.

Author: Alfa Romeo foto: Alfa Romeo

Stellantis je odbio komentirati Ursovu posljednju izjavu. Zakon na koji se poziva talijanski ministar industrije obično se koristio za zaštitu prehrambenih proizvoda, poput sira "parmigiana" iz Italije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.