Početna Novosti 751 pregleda

Audi A4 će uskoro promijeniti naziv. Dobit će' jedan broj više'

FOTO: Audi

Koji je razlog ove neočekivane promjene? Navodno će u budućnosti svi modeli s parnim brojevima u nazivu imati isključivo  električne pogone

Čini se da Audi planira neke značajne promjene u svojoj metodologiji imenovanja. Glasine u kojima se može vjerovati najavljuju da će popularni A4 uskoro promijeniti naziv i postati A5. Britanski Auto Express tvrdi da će obnovljeni model koji će debitirati kasnije ove godine nositi novi naziv za sve svoje karoserijske verzije. Za sada je sigurno da stiže karavan, a limuzina nije još potvrđena, iako je vrlo izgledna. 

Koji je razlog ove neočekivane promjene? Navodno će u budućnosti svi modeli s parnim brojevima u nazivu imati isključivo  električne pogone. Drugim riječima, budući A4 prodavat će se isključivo kao električni auto. Slično tome, vjeruje se da će sljedeći A6 postati A7, a model s baterijskim pogonom zvat će se A6.

Novi Audi A4 | Author: Audi foto: Audi

Sljedeća generacija električnih automobila iz Audija će navodno zadržati "E-Tron" sufiks kao dosadašnji Q4 E-Tron/Q4 Sportback E-Tron i veći Q8 E-Tron/Q8 Sportback E-Tron. Shodno tome, očekujte da ćete u nekom trenutku vidjeti i A4 E-tron i A6 E-Tron, a možda i Q6 E-Tron. Ranije je već najavljeno da će zamjena za A8 biti električna pa će se ona vjerojatno zvati A8 E-Tron.

Auto Express također tvrdi da će Audi  prebaciti sportske modele s oznakom S "na veći broj" jer će ti automobili i dalje imati motor s unutarnjim izgaranjem. Ako je to točno, već iduće godine u salonima bi se mogli naći A5 i  S5 Limuzina i A5 i S5 Avant, koliko god njihova imena zvučala čudno. Auto Express se ne bavi jednim važnim pitanjem pitanjem: Što će se dogoditi s modelima Sportback?  Za vjerovati je da će ubuduće dijeliti oznaku s limuzinom i Avantom tako da ćemo imati tri različite karoserijske verzije A4. 

No, "neparnim" Audijima se ne piše dobro u budućnosti i za manje od deset godina bi mogli potpuno nestati. Audi je već kristalno jasno dao do znanja da će lansirati svoj posljednji novi automobil s motorom s unutarnjim izgaranjem 2025., a svaki novi proizvod koji dolazi od 2026. bit će električni. Potpuno će ukinut proizvodnju automobila na benzin i dizel do 2033.godine. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.