Početna Novosti 753 pregleda

BMW i Daimler zajedno će razvijati i proizvoditi dijelove?

FOTO: The Straits Times

U bliskoj budućnosti dva njemačka automobilska diva mogla bi proširiti suradnju

Osim zajedničkoga razvijanja rješenja mobilnosti, Daimler i BMW mogli bi započeti razvoj ključnih dijelova svojih automobila, kao što su platforme, baterije, tehnologije autonomne vožnje...

Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Tako izvještavaju Bloomberg i Automotive News, koji se pozivaju na dobro upućeni izvor iz samih krugova dvaju brendova te dodaju kako će suradnja biti ograničena na tehnologiju koja nije specifična za ove proizvođače. Za očekivati je kako će plodovi ove eventualne suradnje na tržište stići tek za nekoliko godina.

Author: automobil produktion foto: automobil produktion

Razlog ove suradnje je želja za ubrzanjem razvoja novih tehnologija, poput autonomne vožnje i električnih pogona, kao i smanjenje troškova realizacije i proizvodnje kod ovakvih tehnoloških izazova.


Author: Daimler-Blog foto: Daimler-Blog

Oba proizvođača imaju ambiciozne planove za razvoj električne ponude i obećali su uvođenje naprednih sustava autonomne vožnje u svoju ponudu u narednih nekoliko godina.


 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.