Početna Novosti 3193 pregleda

Brzi i žestoki: Kroz Hrvatsku u 'pilama' jurili čak 250 na sat!

Svim počiniteljima prekršaja izrečena je novčana kazna u iznosu od 3000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom na području Republike Hrvatske, objavila je policija

Prometna policija PU vukovarsko-srijemske u utorak je zaustavila tri sportska auta koja su vozila značajno brže od dopuštenog oko 13 sati na auto-cesti Zagreb-Lipovac, na području općine Bošnjaci.

Author: Facebook foto: Facebook

Državljanin Norveške (38) upravljao je Lamborghinijem, rumunjskih registarskih oznaka, brzinom od 247,5 km/h; 40-godišnji državljanin Njemačke upravljao je osobnim vozilom BMW njemačkih registarskih oznaka, krećući se brzinom od 221 km/h dok je 40-godišnja državljanka Rumunjske upravljala osobnim vozilom Lamborghini rumunjskih registarskih oznaka, krećući se brzinom od 246 km/h.

Author: OneLife Rally foto: OneLife Rally

Nešto kasnije, oko 15 sati, također na dionici auto-ceste na području općine Bošnjaci, zaustavljen je i osobni automobil Porsche makedonskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji državljanin Makedonije. Zatečen je kako se kreće brzinom od 221 km/h.

- Svim počiniteljima prekršaja izrečena je novčana kazna u iznosu od 3000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom na području Republike Hrvatske - objavila je policija.

 

Guess what happened here...... 🤫 @soul_acr 📸 @thejourneygraph

A post shared by ONELIFE RALLY (@oneliferally) on

Vozači su članovi OneLife Rallyja, sedmodnevne vožnje kroz živopisne krajolike, a ove godine idu od Venecije do grada Mamaia u Rumunjskoj, pa su prošli kroz Hrvatsku i Srbiju gdje su platili kazne za prebrzu vožnju.

OneLife Rally prvo izdanje imao je prošle godine, a cilj je putovanje kroz prekrasne krajolike jugoistočne Europe. Ovogodišnja tura vodi sudionike kroz Italiju, Hrvatsku, Srbiju, Mađarsku i Rumunjsku.

Glavni grad Hrvatske ističu kao glavnu točku putovanja, a sve je u znaku luksuza. U vožnji sudjeluje 100 vozača u 50 auta, a namjeravaju prijeći 2300 kilometara u sedam dana. Na službenoj stranici je istaknuto i kako nema ograničenja brzine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.