Početna Novosti 1245 pregleda

Prebrzi vozači će uz kazne dobiti i kartice za – doniranje organa...

Brzi vozači će uz kazne dobiti i kartice za - doniranje organa...
FOTO: INTS KALNINS/REUTERS/PIXSELL

Estonija: Ne očekujemo da će ova kampanja povećati broj doniranih organa, ali svakako se nadamo da će vozače primorati da razmisle i maknu nogu s papučice gasa, kaže šef prometne policije grada Parnua

 

Estonska prometna policija nada se da će smanjiti broj prebrzih vozača tako što će im uz kazne dijeliti i kartice za doniranje organa. 

Estonija ima bogatu mrežu kamera za mjerenje brzine na svojim prometnicama jer je u vrhu europske negativne statistike prebrze vožnje. Godišnje se zbog toga kazni između 12 i 15 posto svih vozača.

Brzi vozači će uz kazne dobiti i kartice za - doniranje organa... | Author: INTS KALNINS/REUTERS/PIXSELL foto: INTS KALNINS/REUTERS/PIXSELL

- Naravno, ne očekujemo da će ova kampanja povećati broj doniranih organa, ali svakako se nadamo da će vozače primorati da razmisle i maknu nogu s papučice gasa - kazao je Andres Sinimeri, šef prometne policije estonskogaa grada Parnua. 

'Dolazi zima i ceste postaju skliske, u takvim uvjetima brzina ubija', upozorio je. 

U AMERICI Ford Interceptor Utility najbrži je policijski auto ikada

I vozači misle da će ovom kampanjom barem neki postati svjesniji toga u što se upuštaju kada prebrzo voze.

'Dobra je to ideja', priznao je Imre Aia, kojeg su netom prije ulovili u prekoračenju brzine. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.