Početna Novosti 1282 pregleda

Dobri rezultati: U svibnju prodano 112.400 Škoda

FOTO: Škoda

Iza Škode je još jedan uspješan mjesec prodaje. Češka je tvrtka povećala isporuke vozila u svibnju 13,4 posto, na ukupno 112.400 jedinica, što je najbolji svibanj u njezinoj povijesti

Svibanj je najbolji mjesec za kupovinu Škode | Author: Škoda foto: Škoda

Snažan rast prodaje u Kini i Rusiji prvenstveno se može pripisati velikoj potražnji za svestranim i atraktivnim modelima SUV-ova Kodiaq i Karoq, ali i ostalim modelima u gami. 'Prvi put u našoj povijesti u svibnju smo isporučili više od 100.000 vozila', izjavio je Alain Favey, direktor prodaje i marketinga Škode te je dodao: 'Ovo jasno pokazuje kako atraktivnim modelima možemo privući nove grupe kupaca za Škodinu marku. Velika potražnja za modelima Kodiaq i Karoq jasno naglašava kako smo ofenzivu SUV-ova pokrenuli u pravome trenutku."

Svibanj je najbolji mjesec za kupovinu Škode | Author: Škoda foto: Škoda

U zapadnoj Europi isporuke su porasle 3,3 posto u odnosu na prošlu godinu, a najveći 'plus' Škoda bilježi u Francuskoj, Švedskoj, Grčkoj, Španjolskoj te Finskoj. U središnjoj Europi zabilježen je rast 1,8 posto, čemu su najviše doprinijela tržišta Mađarske i Slovenije. Istočna Europa također broji povećanje isporuke češkoga proizvođača, a tržišni analitičari iz Škode ponovno isu stakli BiH kao državu koja prednjači, ali i Rumunjsku te Bugarsku.

Svibanj je najbolji mjesec za kupovinu Škode | Author: Škoda foto: Škoda

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.