Početna Novosti 12 pregleda

Dva odlikaša maksimalne sigurnosti dolaze iz Japana

HONDA NA EURONCAPU
Vidi galeriju 1/6
Dva odlikaša maksimalne sigurnosti dolaze iz Japana Dva odlikaša maksimalne sigurnosti dolaze iz Japana Dva odlikaša maksimalne sigurnosti dolaze iz Japana Dva odlikaša maksimalne sigurnosti dolaze iz Japana Dva odlikaša maksimalne sigurnosti dolaze iz Japana Dva odlikaša maksimalne sigurnosti dolaze iz Japana

Nove Hondine uzdanice, Jazz i HR-V, osvojile su maksimalnih pet zvjezdica na Euro NCAP testiranju

Nezavisno Euro NCAP testiranje je u 2015. godini doživjelo znatne promjene u kriterijima. Po novim kriterijima, vrhunski rezultati su znatno teže ostvarivi pa je time Hondin uspjeh još i veći. U prilog tome ide i činjenica da je nova Honda Jazz tek drugi automobil u svojoj klasi koji je po spomenutim kriterijima uspio osvojiti 5 zvjezdica Euro NCAP-a.

HONDA NA EURONCAPU | Author: Euro NCAP foto: Euro NCAP

Uz Jazz i nova Honda HR-V je osvojile maksimalnih pet zvjezdica na Euro NCAP testiranju. Kod oba Hondina automobila u serijskoj opremi baznih modela možete pronaći sustav aktivnog kočenja koji, koristeći lasersku tehnologiju, prati promet ispred vozila, upozorava vozača na opasnost od sudara te započinje s izvanrednim kočenjem u kritičnim situacijama. Sustav radi na brzinama od 5 do 32 km/h te u idealnim uvjetima na cesti može samostalno zaustaviti vozilo i tako izbjeći sudar.

HONDA NA EURONCAPU | Author: Euro NCAP foto: Euro NCAP

Srednji i viši paketi opreme oba automobila opremljeni su Hondinim naprednim sustavom pomoći pri vožnji koji objedinjuje čitav niz sustava aktivne sigurnosti poput sustava upozorenja na opasnost od frontalnog sudara, sustava prepoznavanja prometnih znakova, inteligentnog limitatora brzine, sustava upozorenja pri napuštanju prometnog traka te sustava aktivnih dugih svjetala.

HONDA NA EURONCAPU | Author: Euro NCAP foto: Euro NCAP

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.