Početna Novosti 6875 pregleda

Fiat prestaje proizvoditi automobile u Italiji

FOTO: Fiat

Prema službenom izvješću, Fiat će uskoro prestati s proizvodnjom automobila u domovini, pa će ju raspodijeliti u tvornice Grupacije Fiat Chrysler u drugim zemljama

Author: Fiat foto: Fiat

Šef grupacije Sergio Marchionne, koji sljedeće godine ide u mirovinu, za mjesec dana će objaviti konkretan plan preraspodjele Fiatove proizvodnje. Ovom selidbom niskobudžetnih automobila, kao što je Fiat Punto, talijanski će proizvođač ustupiti mjesto novim SUV modelima Grupacije FCA te Maseratiju i Jeepu. Očekuje se kako će se proizvodnja Fiata Pande preseliti u Poljsku, a umjesto Pande u Italiji će se proizvoditi novi model maloga Jeepa.

Author: Fiat foto: Fiat Navodi se kako u tvornici Melfi prestaje proizvodnja Punta, u Turinu prestaje proizvodnja Alfe Romeo Mito, a na njezinu mjestu uz Levante, proizvodit će se i drugi Maseratijev SUV. Fiat 500 već sad se ne proizvodi u Italiji, već u Poljskoj i Meksiku.

Author: Fiat foto: Fiat

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.