Početna Novosti 341 pregleda

Genijalna ideja na Islandu: Pješački prijelaz u 3D tehnologiji

1
Vidi galeriju 1/4
Genijalna ideja na Islandu: Pješački prijelaz u 3D tehnologiji Genijalna ideja na Islandu: Pješački prijelaz u 3D tehnologiji Genijalna ideja na Islandu: Pješački prijelaz u 3D tehnologiji Genijalna ideja na Islandu: Pješački prijelaz u 3D tehnologiji

Odlična ideja ostvarena je na Islandu, u svrhu povećanja sigurnosti i pažnje u prometu, kao i usporavanja prebrzih vozača

U malome ribarskom gradiću Ísafjörðuru, na Islandu, zanimljiv projekt uzeo je maha te izazvao pozitivne reakcije diljem svijeta. Pješački prijelaz, odnosno popularno zvana "zebra", u ovome je slučaju obojen u 3D tehnologiji, pa se u jurećem autu doima kao da kameni blokovi zaista stoje/lebde nasred ceste. 

1 | Author: Gusti foto: Gusti

Naravno, riječ je o odlično smišljenoj optičkoj iluziji čiji su cilj usporavanje prometa i povećanje pozornosti i koncentracije vozača automobila. Kada vozač uoči ovakvo nešto, odmah pomišlja na to da uspori ili se zaustavi, što doprinosi efektu i namjeni ovoga neobičnog projekta. 

1 | Author: Gusti foto: Gusti

Ovakve bi stvari zasigurno dobro došle u Hrvatskoj, s obzirom na to da klasični "ležeći policajci" zapravo čine više štete nego koristi. 

1 | Author: Gusti foto: Gusti

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.