Početna Novosti 3783 pregleda

Gradonačelnik u Rumunjskoj svečano otvorio metar autoceste

Rumunjska cestovna mreža vjerojatno je najlošija u Europskoj uniji. Ima oko 800 kilometara autocesta, ali s većinom ostalih prometnica mnogo je problema

Upravo zato biznismen Stefan Mandachi iz grada Suceava, u blizini granice s Moldavijom, u znak prosvjeda je izgradio jedan metar autoceste, na vlastitome zemljištu. Taj građevinski pothvat koštao ga je 4500 eura, a autocestu je svečano otvorio gradonačelnik.

Author: euronews foto: euronews

Biznismen kaže da je tako želio iskazati svoje nezadovoljstvo jer mu je dosta obećanja političara u posljednjih 30 godina. 'Želim autocestu ovdje, u svojoj regiji, u svome gradu', izjavio je te pozvao sve svoje sunarodnjake da podrže kampanju 'Rumunjska želi autocestu'.

Author: euronews foto: euronews

Rumunjska trenutačno ima oko 800 kilometara autocesta, a do kraja godine bi trebala dobiti još 118 kilometara, ako vlast ispuni obećanja. Prema izvješću Europske komisije, u EU-u Rumunjska ima najviše ozlijeđenih u prometu. Samo 2017. godine na njezinim je cestama poginulo više od 1900 ljudi, a kao osnovni razlog navodi se užasno stanje prometnica.

Author: euronews foto: euronews

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.