Početna Novosti 96 pregleda

Hrvatska je idealno odredište za automobilski turizam: Ovo je najbolji dokaz

FOTO: Auto Sport Adria

PROMO Uz naše prirodne ljepote i neke od najljepših cesta u Europi, koje turisti uglavnom tek počinju otkrivati, imamo ogromne adute da postanemo top destinacija za automobilske entuzijaste

Automobilski turizam je sve jača grana globalne turističke industrije. Pod pojmom automobilskog turizma ne smatra se putovanje automobilom do odredišta na kojem će posjetitelj provesti sljedećih tjedan ili dva, već je njegova sama svrha vožnja, odnosno uživanje u vožnji i u cestama, prirodnim ljepotama i svim vrstama atrakcija u krajevima kroz koje se vozi, od gastronomije, preko opuštanja do zabave. 

Author: Auto Sport Adria foto: Auto Sport Adria

Automobilski turizam posljednjih godina doživljava ogromnu ekspanziju zbog slobode kretanja i stalnog osjećaja avanture, nečega što sve ljudi traži kao kontrast na sve jednoličniju ponudu u tipičnim turističkim mjestima i velike gužve u njima. A ako uz sve to dodamo i atraktivni, zabavni automobil sve ovo postaje "grand touring" u svojem najboljem smislu. 

Author: Auto Sport Adria foto: Auto Sport Adria

Hrvatska je idealna država za automobilski turizam. Uz naše prirodne ljepote i neke od najljepših cesta u Europi, koje turisti uglavnom tek počinju otkrivati, imamo ogromne adute da postanemo top destinacija za automobilske entuzijaste. Koliko su neke hrvatske ceste atraktivne posljednjih godina nam je potvrdila i automobilska industrija koja  ceste na Velebitu, Jadransku magistralu te mnoge ceste na jadranskim otocima često koristi za svoje promotivne foto i video zapise. Svako malo najveće svjetske medije obiđu fotografije nekog novog prestižnog modela BMW-a, Mercedesa, Porschea ili auta drugog proizvođača koje su snimljene u Hrvatskoj. To je potencijal koji se mora iskoristiti, a neki već vrlo intenzivno rade na tome. 

Author: Auto Sport Adria foto: Auto Sport Adria

Najveći trud da privuče najzahvalnije automobilske turiste, one koji voze atraktivne superautomobile, u Hrvatskoj je do sada uložio Auto Sport Adria. Potaknuti sličnim stranim događajima koji su posjetili Hrvatsku i izazvali veliku pažnju, organizatori Auto Sport Adrie odlučili su ponuditi jedinstven koncept okupljanja vlasnika superautomobila koji će im, osim vožnje najljepšim hrvatskim cestama, ponuditi i mnogo više. Tako je prije nekoliko godina nastao jedinstven događaj koji je prošlog vikenda imao i svoje osmo izdanje, održano u Istri. 

Author: Auto Sport Adria foto: Auto Sport Adria

Posebnost Auto Sport Adrie je da događaj povezuje gastronomiju, jedinstvene lokalitete, vrhunsku zabavu i poslovno umrežavanje s vožnjom atraktivnih superautomobila. Iako je vožnja bit ovakvih događaja, Auto Sport Adria nudi mnogo više. Sudionici su tako ove godine mogli doživjeti gastronomske užitke u nestvarnom ambijentu zrakoplovnog hangara na Grobniku te u idiličnim ambijentima istarskih vinarija. Za gastronomske spektakle bili su zaduženi neki od najboljih hrvatskih chefova. 

Author: Auto Sport Adria foto: Auto Sport Adria

Pripremljeno je i mnogo drugih adrenalinskih sadržaja, od utrke ubrzanja na zrakoplovnoj pisti do utrke kartinzima, ali i mnogo opuštajućih aktivnosti, poput obilaska Nacionalnog parka Brijuni. Svaki trenutak je bio ispunjen doživljajima, a posebno uzbudljivo bilo je na Partyjima koji su se održavali nakon dnevnih programa. Uz vrhunske cocktail majstore i delikatese zabave su trajale do "sitnih sati".

Author: Auto Sport Adria foto: Auto Sport Adria

Još jedan detalj po kojem se Auto Sport Adria razlikuje od drugih okupljanja Superautomobila je posebna briga za sudionice. One nisu samo vozačice ili suvozačice u brzim automobilima, već je za njih detaljno osmišljen dodatni program koji uključuje razne radionice, prilike za opuštanje i poslovno povezivanje.

Ni u jednom izdanju Auto Sport Adrie se ne zaboravlja ni na znatiželjnike koji bi htjeli pogledati nesvakidašnje automobile ili se fotografirati uz njih. Za njih se na svakom događaju organizira nekoliko javnih izlaganja automobila koja uvijek privlače tisuće znatiželjnika. 

Author: Auto Sport Adria foto: Auto Sport Adria

Da je Auto Sport Adria odabrao pravi put i da su koncept prepoznali automobilski turisti iz čitavog svijeta dokazalo je i recentno izdanje pod nazivom Istria Drive 3.0. Okupio se rekordan broj sudionika s, također rekordnim, brojem automobila. Među automobilima koji su ovoga puta krstarili hrvatskom bili su i neki rijetki i pravi "dragulji" automobilske industrije.

Author: Auto Sport Adria foto: Auto Sport Adria

Tako se povorci prvi puta pridružila i Rimac Nevera, najbrži električni auto na svijetu, te vrlo rijetki i posebno spektakularni KTM X-Bow GT-XR. Bili su tu i brojni primjerci marki Lamborghini, Bentley, Aston Martin, Ferrari, McLaren, Jaguar, Rolls Royce i Porsche te specijalna i rijetka izdanja sportskih modela marki  Audi, Mercedes i BMW. Gdje god su se pojavili, superautomobili su, logično, privlačili ogromnu pažnju.

Author: Auto Sport Adria foto: Auto Sport Adria

Uz događaje poput ovog, hrvatski automobilski turizam, bez sumnje, može ostvariti svoj puni potencijal, a Auto Sport Adria dokazuje da može biti jedan od njegovih glavnih pokretača. 

Author: Auto Sport Adria foto: Auto Sport Adria

Pokrovitelji ovog unikatnog događaja bili su TAG Heuer, Optika Anda, Tifon, Big Green Egg, Motul, Croatia Airlines, Ashton Cigars, Tehnolub, Turistička zajednica Istre, Turistička zajednica Pule, Turistička zajednica Poreč i grad Pula, a sve o sljedećem eventu možete doznati na Facebooku i Instagramu Auto Sport Adrie, gdje možete i razgledati fotografije te video zapise s upravo završenog izdanja. 

Author: Auto Sport Adria foto: Auto Sport Adria