Početna Novosti 503 pregleda

I Opel od sada ima svog Kampera. Košta 46.990 eura

FOTO: Opel

Stručnjaci tvrtke Alpincamper pretvaraju najprodavanije Opelovo gospodarsko vozilo u raskošno opremljen kamper, dostupan kupcima u dvije izvedbe

 Opel Vivaro dosad je uglavnom bio poznat kao svestrano vozilo za poduzeća koja trebaju prilagodljivo i učinkovito lagano gospodarsko vozilo. Međutim, Vivaro može biti puno više – u izvedbi Alpincamper sada je praktičan i udoban kamper. Stručnjaci tvrtke Alpincamper iz bavarskog grada Lenggriesa, smještenog na samoj granici između Njemačke i Austrije, pretvaraju najprodavanije Opelovo gospodarsko vozilo u raskošno opremljen kamper, dostupan kupcima u dvije izvedbe. Alpincamper Vivaro 2 nudi dovoljno prostora za dvoje putnika, dok Alpincamper Vivaro 4 može smjestiti do četiri osobe. 

Author: Opel foto: Opel

Opel Vivaro standardno se isporučuje sa širokim rasponom značajki kao što su klima-uređaj, multimedijski sustav s prijamnikom digitalnog radijskog signala i brojni sustavi za pomoć vozaču kao što su pomoć za kočenje i pomoć pri kretanju na uzbrdici, tempomat i limitator brzine te pomoć pri parkiranju straga koja olakšava upravljanje vozilom. Osim toga, Alpincamper Vivaro odlično je pripremljen za vožnju po neravnim cestama zahvaljujući Opelovom paketu za zahtjevne uvjete vožnje koji uključuje 25 milimetara veći razmak od tla i sustav za kontrolu proklizavanja Intelli-Grip koji pomaže pri vožnji po pijesku, blatu i snijegu. Dizelski motor obujma 2,0 litre, snage 106 kW/145 KS i okretnog momenta od 370 Nm zajedno s automatskim mjenjačem s 8 stupnjeva prijenosa osiguravaju solidno ubrzanje i razumnu potrošnju goriva. 

Alpincamper Vivaro 4 ima dovoljno mjesta za cijelu obitelj. Kamper ima dva dodatna sjedala straga, uključujući Isofix opremu za najmanje putnike, što ga uz vozačevo i suvozačevo sjedalo koje se može okretati čini prigodnim i za svakodnevno korištenje. Nakon dolaska na odredište za kampiranje, klupa za spavanje može se u nekoliko sekundi pretvoriti u bračni krevet veličine 1,20 x 1,95 metara. Uz to, podizni krov automobila ispod kojeg možete stajati ili ispod njega napraviti dodatnu površinu za ležanje također ima dimenzije 1,20 x 1,95 metara. Za penjanje ili silaženje s gornjeg ležaja mogu se iskoristiti prednja sjedala. S gornjeg „kata“ možete uživati u pogledu na prirodu kroz tri velika prozora.

Author: Opel foto: Opel

Alpincamper Vivaro 4 također sadrži kuhinjski modul s prostorom za odlaganje i sudoper s automatskom slavinom i spremnicima za svježu i otpadnu vodu. Kompresorski hladnjak smješten u kuhinjskom modulu također je dio standardne opreme. Prijenosni štednjak s jednim plamenikom napaja se putem plinske kartuše.

Boravišni prostor je izoliran i potpuno obložen filcem. Zavjese za zamračivanje bočnih i stražnjih prozora kao i vozačke kabine zajedno s LED rasvjetnom tople bijele boje jamče udobnost u večernjim satima. Noćenje u kamperu na proljeće ili kasnu jesen također je vrlo ugodno jer se dodatni grijač Webasto brine da je unutrašnjost vozila uvijek primjereno topla. Tehničku opremu zaokružuju litijska baterija s pojačivačem punjenja sukladnim s normom EURO 6, vanjski i unutarnji priključak od 220 V i punjač za drugu bateriju.

Author: Opel foto: Opel

Alpincamper Vivaro 2 je rješenje za sve koji vole sami ili udvoje krenuti na vikend putovanje ili odmor. Najveća razlika u odnosu na izvedbu za četiri osobe je podizni krov koji u ovom slučaju ne nudi površinu za ležanje, ali osigurava do 1,90 metara prostora za stajanje. I ovdje se udobni kauč u stražnjem dijelu može lako pretvoriti u bračni krevet s madracem od pjene debljine 10 centimetara koji jamči ugodno spavanje. Kuhinjski modul ima štednjak s dva plamenika s električnim sustavom paljenja i ugrađeni sudoper. Putnicima je na raspolaganju i integrirani sklopivi stol.

Specijalizirano poduzeće za konverziju vozila također nudi dodatnu opremu za obje izvedbe Vivara kao što su kasetne tende, vodilica Multirail za pričvršćivanje platna za zaštitu od sunca, gume za terensku vožnju, čak i solarna ploča. Alpincamper Vivaro u izvedbama za četiri i za dvije osobe niži je od dva metra unatoč većem razmaku od tla i podiznom krovu pa je stoga potpuno primjeren za svakodnevnu upotrebu. Cijene počinju od 46.990 eura u Njemačkoj, a detaljnije informacije  o cijenama se mogu saznati od tvrtke Alpinecamper. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.