Početna Novosti 1047 pregleda

Volkswagen: Neke modele ćemo ukinuti i zamijeniti električnima

FOTO: Volkswagen

Volkswagen najavljuje ubrzavanje prethodno uspostavljenih planova restrukturiranja. Želi ponuditi dvadesetak električnih modela do 2025. godine

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Za razliku od GM-a i Forda, VW ne govori o otpuštanju radnika, barem ne zasad. Umjesto toga, planira drastično smanjiti ponudu motora na europskome tržištu. Zbog toga će neki modeli VW-a vjerojatno nestati. Zasad nema više informacija o toj temi, a u službenom izvješću tvrtka je obznanila kako će neke kombinacije motora i prijenosa biti ukinute već sljedeće godine. U objašnjenju se navodi kako bi ovi rezovi trebali imati pozitivan učinak na složenost proizvodnje i distribucije.

Ford REORGANIZACIJA Reforme u Fordu: Otpušta 24 tisuće zaposlenika

VW je ovu objavu započeo izjavom kako će ponuda modela biti pojednostavljena. 'Moramo pojačati ritam transformacije i postati učinkovitiji i agilniji. Moramo uložiti napore i ostvariti daljnja poboljšanja. Ono što smo dosad postigli još uvijek nije dovoljno', rekao je Ralf Brandstätter, šef VW-ova operativnog odjela.

RESTRUKTURIRANJE General Motors zatvara pet tvornica i otpušta 15 tisuća radnika

Cilj ovih poteza je da do 2025. godine VW ponudi više od dvadeset električnih modela, a za to je potrebna i značajna tehnološka investicija. VW stoga kani investirati 11 milijardi eura u e-mobilnost, digitalizaciju, autonomnu vožnju i usluge mobilnosti, a više od 9 milijardi tog iznosa namijenjeno je samo elektrifikaciji.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Obustava proizvodnje motora i modela automobila koji se slabije prodaju pomoći će bržemu razvoju plana restrukturiranja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.