Početna Novosti 134 pregleda

Infiniti se okreće proizvodnji električnih i hibridnih automobila

1
Vidi galeriju 1/5
Infiniti se okreće proizvodnji  električnih i hibridnih automobila Infiniti se okreće proizvodnji  električnih i hibridnih automobila Infiniti se okreće proizvodnji  električnih i hibridnih automobila Infiniti se okreće proizvodnji  električnih i hibridnih automobila Infiniti se okreće proizvodnji  električnih i hibridnih automobila

Svi novi modeli Infinitija do 2021.godine koristit će isključivo električni ili hibridni pogon “e-Power”, a 2025. godine više od pola njihove proizvodnje činit će takva vozila

1 | Author: Infiniti foto: Infiniti

Cilj tvrtke je podvući crtu i napraviti razliku, tako da Nissan bude osnovni brend, a Infiniti će postati luksuzni električni brend. Osim električnih tehnologija Infiniti razvija i benzinske motore, a osobito radi na konkretnome motoru VC Turbo, koji odlikuju efikasnost i okretni moment, kako bi ga još poboljšali.

1 | Author: Infiniti foto: Infiniti

Tvrtka želi da što više proizvođača investira u električne automobila, što će na kraju potaknuti i kupce da se okrenu toj vrsti vozila. Lani je prodaja Infinitija u Americi porasla 11,3 %, a Acura i Lexus imali su pad prodaje 3,9 i 7,6 %. No, ne čini li se kako Infiniti malo kasni s planovima?

1 | Author: Infiniti foto: Infiniti

Prvo električno vozilo planiraju tek za 2021. godinu, što je prilično kasno s obzirom na to što svaki jači brend planira na tržište plasirati svoj električni automobil u roku dvije godine, kako bi konkurirao Tesli. Malo je vjerojatno da će do 2025. godine biti kupaca koji žele automobil koji nije električan, a Infiniti planira dotada samo pola svoje proizvodnje prenamijeniti u električna i hibridna vozila. Vrijeme će pokazati.

1 | Author: Infiniti foto: Infiniti

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.