Početna Novosti 169 pregleda

Ipak dolazi u Europu: Tesla će napraviti specijalnu verziju Cybertrucka

FOTO: Tesla

"Mislim da ćemo morati napraviti posebnu verziju koja zadovoljava kineske specifikacij i, koja zadovoljava europske specifikacije", rekao je Musk

Prema riječima šefa tvrtke Elona Muska, Tesla će morati redizajnirati svoj električni pick-up Cybertruck kako bi ga mogla prodavati u Europi. "Ovo bi imalo smisla samo uz veće prodajne brojke", rekao je Musk 13. lipnja 2024. na generalnoj skupštini Tesle nakon pitanja dioničara. Moguće je da će vozilo biti certificirano za druge države tijekom iduće godine. 

Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Musk je bio uvjeren da će Tesla zadovoljiti veliku potražnju za Cybertruckom i izvan SAD-a. Tvrtka je već predstavila automobil u nekoliko europskih zemalja početkom svibnja. Neki stručnjaci sumnjaju je li Cybertruck u sadašnjem obliku kompatibilan sa zahtjevima EU-a.

"Cybertruck je prilagođen specifikacijama u Sjevernoj Americi", naglasio je Musk. "Usklađenost s međunarodnim zahtjevima podrazumijevala bi dodatna ograničenja  "i to bi, da budemo iskreni, pogoršalo proizvod. Mislim da ćemo morati napraviti posebnu verziju koja zadovoljava kineske specifikacije, koja zadovoljava europske specifikacije", smatra Musk.

Author: Tesla foto: Tesla

Nakon godina odgađanja, Tesla je krajem 2023. počela isporučivati ​​kamionet s upečatljivom karoserijom od nehrđajućeg čelika. Musk je obećao godišnju proizvodnju od oko 250.000 Cybertruckova u budućnosti, ali sve je krenulo vrlo sporo i skromno i nije jasno kada bi Tesla mogla dostići tu granicu. Prema posljednjim informacijama iz travnja, Tesla trenutno može izraditi oko 1000 primjeraka tog modela tjedno.

Author: Tesla foto: Tesla

Veliki kamioneti jedna su od najpopularnijih kategorija vozila u SAD-u. Općenito, kupci i dalje  njima uvelike preferiraju motore s unutarnjim izgaranjem ili hibridne pogone pa je logično da će Tesla, kada se proizvodnja zahukta, pokušati pronači nove kupce i izvan SAD-a. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.