Početna Novosti 42226 pregleda

Ipak nije gotovo s Golfom. Stiže i 'devetka', ali s jednom velikom promjenom

FOTO: Volkswagen

U intervjuu za za britanski magazin Autocar, šef VW-a Thomas Schäfer rekao je da Golf neće biti ukinut. "Nećemo ukinuti ime Golf, nema šanse"

Prije nekoliko mjeseci iz Volkswagena su se širile informacije na osnovu kojih se moglo zaključiti da će aktualni Golf 'osmica' biti ujedno i posljednji zbog toga što je potražnja za njim pala i zato što se VW uvelike koncentrirao na električne automobile. Sada iz tvrtke ipak stižu optimističniji tonovi vezani uz budućnost najprodavanijeg europskog automobila u povijesti.

U intervjuu za za britanski magazin Autocar, šef VW-a Thomas Schäfer rekao je da Golf neće biti ukinut. "Nećemo ukinuti ime Golf, nema šanse".

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

"Imamo dva legendarna imena Golf i GTI. Bilo bi ludo napustiti ih i pustiti da nestanu", rekao je Schäfer koji je također naglasio kako bi se imena mogla blago promijeniti te da bi se novi Golf mogao potencijalno zvati VW ID. Golf. Iz toga se može zaključiti da će novi Golf imati isključivo električni pogon. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

S obzirom na te informacije logično se nameće pitanje što će biti s ID.3 koji je zapravo električni ekvivalent Golfu u ponudi VW-a? Schäfer tvrdi da na tržištu ima mjesta za oba modela. "ID.3 nije nikada bio zamišljen kao nasljednik Golfa, on je više svojevrsni Golf Plus", rekao je Schäfer misleći na monovolumensku verziju Golfa koja se proizvodila prije desetak godina. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Po svemu izgleda da bi se novi Golf u ponudi VW mogao smjestiti "ispod" nove generacije ID.3. Također, s obzirom na izjave šefa VW-a izgleda da i za Golf GTI ima budućnosti, naravno također u električnom izdanju. No do toga će proći još mnogo vremena. Volkswagen trenutno radi na redizajnu aktualnog Golfa te se očekuje da će "osmica" na tržištu ostati još pet do šest godina. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.