Početna Novosti 83 pregleda

Kako do besplatnog tehničkog i prigodnih darova

Tehnički pregled
Vidi galeriju 1/3
Kako do besplatnog tehničkog i prigodnih darova Kako do besplatnog tehničkog i prigodnih darova Kako do besplatnog tehničkog i prigodnih darova

Tijekom akcije 'Dani tehničke ispravnosti vozila' koja traje od 23. do 28. studenog u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila vozači mogu obaviti besplatni tehnički pregled svog vozila. Prvih 15.000 dobit će na poklon strugalicu za led i tri litre tekućine za pranje stakla otporne na smrzavanje

Od 23. do 28. studenog u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila održava se tradicionalna preventivno sigurnosna akcija 'Dani tehničke ispravnosti vozila 2015.' tijekom koje svi vozači mogu obaviti besplatan tehnički pregled vozila. Akciju zajednički provode stanice za tehnički pregled vozila i stručne organizacije, Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske te Ministarstvo unutarnjih poslova, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programom sigurnosti. Akcija se provodi na cijelom teritoriju Republike Hrvatske. U sklopu akcije vozači mogu obaviti besplatan tehnički pregled vozila u svim redovnim stanicama za tehnički pregled vozila.

Tehnički pregled | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Treba napomenuti kako se ova dragovoljna akcija ne odnosi na vozače koji u razdoblju njenog provođenja svoje vozilo moraju podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole odnosno registracije vozila. Tijekom akcije nema sankcioniranja sudionika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis. Prvih 15.000 vozača sudionika akcije na poklon će dobiti paket sa tri litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila prilagođene upotrebi u zimskim uvjetima vožnje i strugalicu za led. Pokloni su raspoređeni u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

Tehnički pregled | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

REZULTATI IZ 2014. GODINE!

Prošlogodišnjoj akciji pristupilo je 13.835 vozila, a kod 5.283 ili 38,2 posto utvrđene su tehničke neispravnosti. Dominantne skupine tehničkih neispravnosti kod osobnih vozila bile su na uređajima za kočenje (2.177 vozila), uređajima za osvjetljavanje (1.920 vozila), ovjesu i kotačima (1.206 vozila), motoru (856 vozila), na uređaju za upravljanje (709 vozila), te na ispušnom sustavu – EKO testu (559 vozila). Tijekom 2014. godine na redovnim tehničkim pregledima utvrđeno je 21,7 posto neispravnih vozila. Velika razlika između postotka tehnički neispravnih vozila sudionika akcije i vozila koja pristupaju redovnim tehničkim pregledima proizlazi iz starosne strukture vozila sudionika akcije kojoj su pristupala pretežno vozila prosječne starosti između 10 i 12 godina. Kod većine takvih vozila bilo je utvrđeno više različitih tehničkih neispravnosti, odnosno grešaka na različitim uređajima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.