Početna Novosti 168 pregleda

Kao da je kikiriki: Prošle godine isporučeno čak 70 Chirona!

1
Vidi galeriju 1/5
Kao da je kikiriki: Prošle godine isporučeno čak 70 Chirona! Kao da je kikiriki: Prošle godine isporučeno čak 70 Chirona! Kao da je kikiriki: Prošle godine isporučeno čak 70 Chirona! Kao da je kikiriki: Prošle godine isporučeno čak 70 Chirona! Kao da je kikiriki: Prošle godine isporučeno čak 70 Chirona!

Nakon godine dana od početka proizvodnje Bugatti je dosad isporučio 70 primjeraka svojeg ekskluzivnog automobila...

Ukupno će ih se proizvesti samo pet stotina, a u godini dana od predstavljanja zasad je zaprimljeno tri stotine narudžbi. Od toga je u prvoj godini proizvodnje kupcima isporučeno sedamdeset primjeraka, što je impresivna brojka s obzirom na kompleksnost auta i cijenu. Četrdeset tri posto narudžbi stiže iz Europe, dvadeset i šest posto iz Sjeverne Amerike i 23 posto s Bliskog Istoka.

1 | Author: Bugatti foto: Bugatti

Proizvodni pogoni su u francuskom Molsheimu, a motor i mjenjač dolaze iz Volkswagenove tvornice u Salzgitteru. Sastavljanje auta traje tri tjedna i ukupno ima 1800 vijaka kojima je sastavljen cijeli auto. Prije isporuke kupcu, svaki Chiron radi 60 kilometara na testnim valjcima i još 300 kilometara na obližnjoj pisti, nakon čeka ide na temeljito čišćenje pa na isporuku. Cijena jednoga primjerka je 2,5 milijuna eura. Povoljno!

1 | Author: Bugatti foto: Bugatti

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.