Početna Novosti 105 pregleda

Kijini novi modeli osvojili 5 sigurnosnih Euro NCAP zvjezdica

KIA NA EURONCAP TESTU
Vidi galeriju 1/6
Kijini novi modeli osvojili 5 sigurnosnih Euro NCAP zvjezdica Kijini novi modeli osvojili 5 sigurnosnih Euro NCAP zvjezdica Kijini novi modeli osvojili 5 sigurnosnih Euro NCAP zvjezdica Kijini novi modeli osvojili 5 sigurnosnih Euro NCAP zvjezdica Kijini novi modeli osvojili 5 sigurnosnih Euro NCAP zvjezdica Kijini novi modeli osvojili 5 sigurnosnih Euro NCAP zvjezdica

Nova KIA Optima i KIA Sportage su na Euro NCAP testiranju dobili 5 sigurnosnih zvjezdica. Čvršća karoserija za sve Kijine nove modele napravljena je od čvršćeg, ali lakšeg čelika. Nova Kia Optima i Sportage dolaze od ožujka 2016

Novi Kijini aduti, automobili Kia Optima i Kia Sportage prošli su odlično na Euro NCAP testiranju. Oba automobila osvojila su 5 zvjezdica u području sigurnosti u simulacijama sudara. Oba Kijina modela osvojila su 71% svih mogućih bodova u kategoriji sustava aktivne asistencije, koji je jedan od najvažnijih dijelova nezavisnih Euro NCAP crash testova.

KIA NA EURONCAP TESTU | Author: EURONCAP foto: EURONCAP

I Optima i Sportage postigli su odlične rezultate, kako u području zaštite odraslih putnika (89%, odnosno 90% svih mogućih bodova) tako i u području zaštite djece (86% i 83%). Optima je bila posebno pohvaljena zbog svoje mogućnosti osiguravanja visokog stupnja sigurnosti za sve putnike prilikom frontalnog sudara, kao i kod bočnog udara u prepreku.

Sigurnost je bila osigurana bez obzira na veličinu putnika ili mjesto sjedenja. Sportage, Kijin najprodavaniji europski model, također se iskazao u zaštiti putnika različitih veličina na svim sjedalima, pogotovo kod testiranja bočnog sudara.

Konstrukcija Optime i Sportagea postala je osjetno čvršća u odnosu na njihove prethodnike, prvenstveno zbog raširenije upotrebe čvršćeg naprednog čelika veće čvrstoće (AHSS - Advanced High Strength Steel). 50% karoserije nove Optime napravljeno je od AHSS čelika, što predstavlja 150-postotno povećanje u odnosu na prethodnika (20%).

KIA NA EURONCAP TESTU | Author: EURONCAP foto: EURONCAP

Rezultat je za čak 50% bolja torzijona čvrstoća u odnosu na prošli model, dok je sama karoserija lakša za 8,6 kg. Sportage se može pohvaliti i raširenijom upotrebom AHSS čelika, čija upotreba se s 18% karoserije u 3. generaciji modela povećala na 51% u 4. generaciji Sportagea. Drastičnim jačanjem strukture novog Sportagea torziona čvrstoća poboljšala se za 39% u odnosu na prethodni model.

KIA NA EURONCAP TESTU | Author: EURONCAP foto: EURONCAP

Nova Optima koju za europska tržišta proizvode u korejskom Hwasungu, u ožujku dolazi na naše prostore. Novi Sportage, koji se proizvodi u slovačkoj Žilini, u jednoj od najmodernijih tvornica automobila na svijetu, stiže na europske ceste nešto kasnije – krajem ožujka ili početkom travnja 2016.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.