Početna Novosti 201 pregleda

Kinezi uložili 30 milijuna eura u hrvatsku tvrtku Rimac Automobili

1
Vidi galeriju 1/5
Kinezi uložili 30 milijuna eura u hrvatsku tvrtku Rimac Automobili Kinezi uložili 30 milijuna eura u hrvatsku tvrtku Rimac Automobili Kinezi uložili 30 milijuna eura u hrvatsku tvrtku Rimac Automobili Kinezi uložili 30 milijuna eura u hrvatsku tvrtku Rimac Automobili Kinezi uložili 30 milijuna eura u hrvatsku tvrtku Rimac Automobili

Najveći azijski proizvođač baterija, kineska grupacija Camel, potpisao je ugovor o investiciji 30 milijuna eura u hrvatsku kompaniju Rimac Automobili. To je ujedno postala najveća u povijesti pojedinačna investicija u neku hrvatsku tehnološku kompaniju u povijesti...

1 | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Hrvatska tvrtka Rimac Automobili sklopila je investicijski ugovor vrijedan 30 milijuna eura, koji će osigurati novac za proširenje i razvoj novoga modela električnog vozila za tržište. Kineska kompanija Camel, najveći azijski proizvođač baterija, odlučila je uložiti novac u hrvatsku tvrtku koja je proizvela najbrži električni auto na svijetu - Concept_One. Camelova investicija Rimcu će omogućiti i ulazak u Kinu, uz osiguravanje kapitala za proizvodnju baterija i pogonskoga sustava, rekao je Rimac.

1 | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

"Imamo mnogo interesa od investitora, no to je iznos kapitala koji trebamo. Znamo točno što želimo učiniti u iduće tri godine i to kanimo napraviti pod svojim uvjetima", rekao je Mate Rimac.

1 | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Novim kapitalom Rimac planira preseljenje na veću lokaciju i više nego udvostručiti broj zaposlenika. Kako doznajemo kompanija će ostati u Hrvatskoj, ali ne na postojećoj lokaciji u Svetoj Nedelji. Što se zapošljavanja tiče, kompanija uz već otvorene natječaje najavljuje da će sljedeći tjedan objaviti veliki val natječaja za novo masovno zapošljavanje.

1 | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Tvornica u Svetoj Nedelji ima oko 250 zaposlenika, a uz Concept_One proizvodi električne bicikle Greyp, koji mogu prijeći 240 kilometara sa samo jednim punjenjem. Upravo će Greyp dobiti i tri milijuna eura od ukupne investicije, što će koristiti za lansiranje novih proizvoda i povećanje proizvodnje, navode iz Rimca.

1 | Author: Twitter foto: Twitter

Camelu, najvećem azijskom proizvođaču baterija, bit će dane dionice u Rimcu u zamjenu za odobreni kapital, a Rimac kaže kako ne isključuje financiranje u jednome trenutku putem inicijalne javne ponude (IPO).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.