Početna Novosti 25 pregleda

Novi rally automobil dolazi iz Koreje

HYUNDAI I20 WRC

Hyundai je predstavio svoj novi relijaški adut, automobil Hyundai i20 WRC. Relijaški debi će imati na prvom rallyju nove sezone u Monte Carlu

Hyundai Motorsport je u sjedištu svoje momčadi u Njemačkoj predstavio natjecateljsku verziju nove generacije modela Hyundai i20. Nova rally verzija i20 WRC vozit će svoju prvu utrku na prvom rallyju nove sezone u Monte Carlu. Hyundai je za novu sezonu angažirao tri vozača - Dani Sordo, Hayden Paddon i Thierry Neuvill.

Oni će se izmijenjivati ovisno o potrebama ekipe i pojedinom rallyju. Hyundai je odlučio kako će na nekim rallyjima svjetskog prvenstva sudjelovati sa četiri automobila. U tom slučaju kao četvrti vozač angažirali su Kevina Abbringa, koji je inače zadužen za testiranje i razvoj novog i20 R5 automobila, čije se predstavljanje očekuje tijekom 2016., a natjecao bi se tek u 2017. sezoni. Iz svega je lako zaključiti kako će se rally automobil Hyundai i20 WRC koristiti samo jednu sezonu (2016.).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.