Početna Novosti 329 pregleda

Maserati potpuno zaustavlja proizvodnju zbog slabe prodaje?

1
Vidi galeriju 1/5
Maserati potpuno zaustavlja proizvodnju zbog slabe prodaje? Maserati potpuno zaustavlja proizvodnju zbog slabe prodaje? Maserati potpuno zaustavlja proizvodnju zbog slabe prodaje? Maserati potpuno zaustavlja proizvodnju zbog slabe prodaje? Maserati potpuno zaustavlja proizvodnju zbog slabe prodaje?

Legendarna talijanska tvornica zaista nije imala dobru godinu. Maserati se u 2017. suočio s brojnim opozivima i problemima, te glasinama kako bi grupacija FCA ovu kompaniju mogla prodati zajedno s Alfom Romeo...

1 | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Svi ovi problemi nisu dobro utjecali na legendarnog proizvođača sportskih jurilica. Najviše je pogođena prodaja, koja se višestruko smanjila, te je, kako tvrdi CarBuzz, Maserati označavo neprodane automobile u salonima prodanima, kako bi fiktivno povećao brojke prodaje.

1 | Author: Maserati Life foto: Maserati Life

No, krajem godine sve je došlo na naplatu i Maserati je odlučio totalno obustaviti proizvodnju svojih automobila kako bi se raščistio nakupljeni "inventar". Čak tri tvornice upravo su zatvorene i tako će ostati do sredine siječnja. Veliki je to udarac za legendarnu talijansku kompaniju, koja je ove godine proizvela svega 43 tisuće automobila, što je ipak mizerni rast u usporedbi s lani. S obzirom na to da je Sergio Marchionne najavljivao uspjeh i prodaju 75 tisuća auta već iduće godine, izgleda kako je to ostala samo pusta želja.

1 | Author: YouTube foto: YouTube

Tomu samo pridodaje činjenica da je najjači model GranTurismo ostao praktički nepromijenjen punih deset godina. Ipak, držimo fige legendarnome proizvođaču da opet "stane na noge" i proživi neka ljepša i uspješnija vremena.

1 | Author: MASERATI foto: MASERATI

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.