Početna Novosti 194 pregleda

Mercedes najavio novi model koji zamjenjuje E i C-klasu Coupe

FOTO: Mercedes-Benz

Novi coupe će s vremenom zamijeniti čak četiri modela njemačke marke, te tako malo pojednostaviti kompliciranu i široku ponudu modela Mercedes- Benza

Mercedes-Benz je na svojoj Facebook stranici objavio obrise potpuno novog modela CLE,  coupea na svojoj službenoj Facebook stranici, najavljujući da će model s dvoja vrata debitirati 5. srpnja u 17 sati. Novi coupe će s vremenom zamijeniti čak četiri modela njemačke marke, te tako malo pojednostaviti kompliciranu i široku ponudu modela Mercedes- Benza. Isprva će varijanta s tvrdim krovom zamijeniti trenutno aktualne coupe verzije C i E-klase, a kasnije bi njegova kabrio verzija trebala zamijeniti kabriolete C i E-klase. 

NEMA NASLJEDNIKA Odlazak još jedne legende: Kraj za Mercedes CLS

Novi CLE će navodno nositi kodni naziv C236, a prodavat će se u Europi, SAD-u i na nekim drugim tržištima diljem svijeta. O motorizacijama se još ne zna ništa, no američki trgovci dobili su još prije godinu dana obavijest da će automobil isprva biti dostupan s jednim elektrificiranim 2-litrenim četverocilindričnim pogonom. Moguće je da se radi o pogonu na bazi sadašnjeg plug-in hibrida kojeg, između ostalih, koristi i C 300 e, a koji razvija 313 KS.

PREMIJERA Stigla je nova Mercedes E-klasa: Ovo su svi detalji


Prema dokumentu koji je otkrio Car and Driver u travnju, CLE će također dobiti verziju sa šest cilindara, kao i AMG 53 sportsku verziju. Trebale bi se nuditi verzije sa stražnjim pogonom i s pogonom na sve kotače 4Matic. Više o novom modelu znat ćemo u srijedu nakon službene premijere. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.