Početna Novosti 142 pregleda

Mercedes priznaje poraz? Ipak odustaju od AMG hibrida s četiri cilindra?

FOTO: MERCEDES

Autocar citira "visoke dužnosnike" u Mercedes-Benzu i tvrdi da će CLE 63 koristiti poznati 4,0-litreni V8 s dva turbopunjača i blagim hibridom, koji razvija 585 KS

Nakon premijere modela Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet (na slikama), Mercedes će uskoro pojačati svoju AMG ponudu modela CLE s top verzijom 63. Iako se mislilo da će se raditi o četverocilindričnom hibridnom pogonskom sklopu iz C-klase sa 680 KS, britanski Autocar sada javlja da se tvrtka predomislila i da odustaje od varijante s četiri cilindara koja se u C-klasi baš i nije svidjela svim kupcima. Umjesto toga CLE bi trebao dobiti klasični V8. 

Author: MERCEDES foto: MERCEDES

Autocar citira "visoke dužnosnike" u Mercedes-Benzu i tvrdi da će CLE 63 koristiti poznati 4,0-litreni V8 s dva turbopunjača i blagim hibridom, koji razvija 585 KS. Ako je to istina, auto bi mogao imati gotovo 100 KS manje nego što je prvotno planirano. Nije jasno razmatra li se plug-in hibridni pogonski sklop, ali ranije su na cestama primijećeni prototipovi AMG CLE-a koji voze gotovo nečujno pa je jasno da je Mercedes testirao i nekakvu plug-in hibridnu varijantu, možda baš ranije spomenutu varijantu s četiri cilindara. No britanski magazin sada tvrdi da ona neće doći na tržište. 

GLASINE Kupci ne žele četiri cilindra. Mercedes će vratiti V8 u C63?

Prelazak na V8 mogao bi biti odgovor na kritike javnosti da unatoč ogromnoj snazi četverocilindričnom AMG-u nedostaje mnogo toga, prvenstveno moćan V8 zvuk. Autocar je naveo i da se AMG C 63 relativno slabo prodaje, posebice u Europi. 

PREMIEJRA Mercedes je predstavio sportsku kabrio verziju svojeg novog modela

Ako je Autocar u pravu, CLE 63 će se smjestiti iznad CLE 53 i njegovog šesterocilindričnog pogonskog sklopa s dvostrukim turbopunjačem, blagim hibridom i 449 KS, ali će biti daleko ispod C 63 kada je u pitanju snaga. Hoće i zaista biti tako saznat ćemo kada auto bude predstavljen kasnije ove godine. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.