Početna Novosti 0 pregleda

Mercedes Project One: Dvadeset milijuna kuna za tisuću "konja"

Project One
Vidi galeriju 1/9
Mercedes Project One: Dvadeset milijuna kuna za tisuću "konja" Mercedes Project One: Dvadeset milijuna kuna za tisuću "konja" Mercedes Project One: Dvadeset milijuna kuna za tisuću "konja" Mercedes Project One: Dvadeset milijuna kuna za tisuću "konja" Mercedes Project One: Dvadeset milijuna kuna za tisuću "konja" Mercedes Project One: Dvadeset milijuna kuna za tisuću "konja" Mercedes Project One: Dvadeset milijuna kuna za tisuću "konja" Mercedes Project One: Dvadeset milijuna kuna za tisuću "konja" Mercedes Project One: Dvadeset milijuna kuna za tisuću "konja"

Čak 1000 KS i 700 kg "downforcea" činit će ovu jurilicu doista jednim od najbržih cestovnih automobila današnjice.

Iz Mercedesova odjela AMG stiže sve više informacija o modelu Project One. Nakon što je prošle godine predstavljen na autosalonu u Frankfurtu, prema novim informacijama, ovo će aerodinamičko moderno čudo na podlogu pritiskati sila čak 700 kilograma. To će mu omogućavati potisnici, odnosno spojleri najnovije tehnologije.

Project One | Author: NetCarShow foto: NetCarShow

Hiperautomobil će težiti između 1300 i 1500 kilograma, malo više nego ranije najavljivanih 1200 kilograma, a za brzu jurnjavu brinut će 1,6-litreni hibridni motor V6 s 1000 ""konja". Iste motore koriste Mercedesovi bolidi u Formuli 1. U prodaju će biti pušten između 2020. i 2021. godine, a prodavat će se po cijeni 20 milijuna kuna.

Project One | Author: NetCarShow foto: NetCarShow Project One | Author: NetCarShow foto: NetCarShow

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.