Početna Novosti 16 pregleda

Mercedesovi kompakti imaju rast prodaje nevjerojatnih 25 posto

USPJEŠNI KOMPAKTI MERCEDES-BENZA
FOTO: MERCEDES-BENZ

Mercedes-Benz je od 1997. godine prodao više od četiri milijuna kompaktnih modela A-klase, B-klase, CLA i GLA. Stopa osvajanja kupaca kompaktnih automobila u Njemačkoj i zapadnoj Europi je oko 50%

Mercedes-Benz je od 1997. godine prodao više od četiri milijuna kompaktnih automobila. Priča s Mercedesovim kompaktima krenula je s predstavljanjem A-klase, a nastavila se B-klasom, CLA i GLA. Mercedes-Benz CLA Shooting Brake je najmlađi član obitelji kompaktnih automobila Mercedes-Benz.

"Odgovor na naše kompaktne automobile je izvrstan. Prošle godine, globalna prodaja naših malih automobila porasla je za 25% i to na rekordnu razinu od više od 463.000 jedinica", kaže Ola Källenius, član Upravnog odbora Daimler AG, odgovoran za marketing i prodaju Mercedes-Benz automobila.

Više od jednog na svakih pet kompaktnih modela prodano je prošle godine kupcima u Njemačkoj. U 2014. godini, prodaja u ovom segmentu porasla je za više od 36% u Kini i više od 55% u Velikoj Britaniji. Prodaja u SAD-u više je nego dvostruka. Gotovo svaki drugi njemački vozač Mercedes-Benz kompaktnog modela prije je bio vlasnik vozila druge marke. Gotovo svaki treći CLA proizveden u mađarskom Kecskemétu isporučuje se kupcima u SAD-u, najvećem tržištu za Coupé. Prosječna dob europskih vozača nove generacije A-klase je danas više od deset godina manja nego dob vozača prethodnog modela. U Kini je prosječna dob 34 godine. CLA 'gađa' prvenstveno na mlade grupe kupaca bez djece, dok je B-klasa popularna uglavnom među mladim obiteljima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.