Početna Novosti 5156 pregleda

Mislili su da je šala: U Imotski stiže 12 skupih i rijetkih Mercedesa

U Imotski stiže 12 skupih Mercedesa
FOTO: Mercedes-Benz Museum Stuttgart

Jedan član uprave Mercedesa dolazi svojim oldtajmerom za koji će se zatražiti i 24-satna policijska zaštita dok bude u Imotskom, jer je jedini na svijetu i neprocjenjivo je vrijedan

Imotski iduće godine planira podići spomenik Mercedesu | Author: Ivo Čagalj/PIXSELL foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Građani Imotskog poznati su po svojoj ljubavi prema Mercedesima. Glas o ovom odnosu pročuo se i do magazina Mercedes Classic s nakladom od 900.000 primjeraka, koji je čak 14 stranica s 22 fotografije posvetio Imoćanima i Mercedesu i zaista lijepo predstavio ljepote Imotske krajine.

- Vidjet ćete koliko će vam popularnosti donijeti ova priča - rekao je tada, u travnju 2018. godine, urednik magazina Jorg Heuer. Njegove riječi sada su se obistinile.

Imotski iduće godine planira podići spomenik Mercedesu SVETINJA Imotski planira iduće godine podići spomenik Mercedesu

- Prije neki dan zvoni mi mobitel. Javim se i pita me čovjek na njemačkom jeziku govorim li engleski. Kažem da lijepo govorim njemački jer sam i ja bio član velike imotske obitelji koja je okusila bauštele Njemačke, baš kao i moj otac. I tako predstavi mi se kao jedan od izvršnih direktora Muzeja Mercedesovih oldtajmera iz Stuttgarta - rekao je Ivan Nota Topić iz Vinjana Donjih, aktualni predsjednik Oldtajmer kluba Imotski, piše Slobodna Dalmacija.

Imotski iduće godine planira podići spomenik Mercedesu | Author: Ivo Čagalj/PIXSELL foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

- U prvi mah sam mislio da je neka šala, no vidim da je ozbiljan i da govori o dolasku u Imotski. Kada sam se pribrao, zamolim ga da mi sve ponovi. Znači, reče mi Nijemac, 17., 18. i 19. svibnja iz stuttgartskog Muzeja Mercedesa dolazi u Imotski dvanaest njihovih stalnih članova sa svojim skupocjenim oldtajmerima, kao izraz zahvalnosti Imoćanima za njihovu ljubav prema Mercedesima. Nisam mogao doći sebi. Prvi put u Imotski i Hrvatsku doći će i neki primjerci Mercedesa koji jednostavno nemaju cijene. Dolazi i jedan član uprave Mercedesa sa svojim oldtajmerom za koji ćemo morati zatražiti i policijsku zaštitu dok bude u Imotskom, jer je jedini na svijetu i neprocjenjive je vrijednosti - kaže Topić, poručujući da će Nijemci osjetiti imotsko gostoprimstvo.

Imotski iduće godine planira podići spomenik Mercedesu | Author: Ivo Čagalj/PIXSELL foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.