Početna Novosti 2347 pregleda

VIDEO: Evo kako izgleda prvo kampersko vozilo na dva kotača

Moto Home
Vidi galeriju 1/7
'Moto Home': Prvo kamp vozilo na dva kotača 'Moto Home': Prvo kamp vozilo na dva kotača 'Moto Home': Prvo kamp vozilo na dva kotača 'Moto Home': Prvo kamp vozilo na dva kotača 'Moto Home': Prvo kamp vozilo na dva kotača 'Moto Home': Prvo kamp vozilo na dva kotača 'Moto Home': Prvo kamp vozilo na dva kotača

Iako je riječ o prototipu, ovaj je 'kamper' spreman za serijsku proizvodnju, a samim time i ulazak u povijest motociklističke industrije

Ovaj zanimljivi izum djelo je 26-godišnjeg Amerikanca Jeremyja Carmana, koji je za podlogu svoga kampera na dva kotača izabrao Hondu CBR 1000F iz 1993. godine.

Moto Home | Author: Moto Home foto: Moto Home

Za prednji je dio svog izuma iskoristio Hondu CR500, a za sve ostalo koristio je dijelove Honde CBR 1000. Zadnji kraj motora produžen je kako bi na njega stala kabina duga 183, široka 86 i visoka 100 centimetara.

MotoGP MOTO GP Valentino Rossi opleo po svom sunarodnjaku Andrei Doviziosu

'Ovakva kabina dovoljna je za prosječno visoke osobe, a za iznadprosječn visoke dovoljna je za odmor, ali ne i duže ležanje', izjavio je kreator ovoga zanimljivog vozila. Dodao je kako je kamperski dodatak težak 280 kilograma, a potpuno je izoliran i iznutra presvučen drvetom.

Cijelo vozilo je dugačko 3,65 metara, međuosovinski razmak je 2,60 metara, čime je dobiven i solidan prtljažni prostor sa zapremninom 133 litre. 

Moto Home | Author: YouTube foto: YouTube

Ovo je vozilo plod diplomskoga rada dotičnoga mladića, koji kaže da je za ovu kreaciju kombinirao svoje dvije strasti, ljubav prema motociklima i arhitekturu. 

Moto Home | Author: Moto Home foto: Moto Home

Performanse ovoga vozila nisu poznate, kao ni to je li 'moto-kuća' praktična za korištenje, ali jedno je sigurno, a to je da je ovo povijesni trenutak i mogući početak jednoga potpuno novog segmenta vozila na dva kotača.

Moto Home | Author: Nippon-Classic.de foto: Nippon-Classic.de

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.