Početna Novosti 98 pregleda

Na kioscima potražite novi broj magazina Auto start

AUTO START MAGAZIN

U novom broju otkrivamo sve tajne kasko osiguranja, a pročitajte i zašto sve više hrvatskih državljana ide u benzin šoping u BiH

U novom Auto stratu kraj niza aktualnih zanimljivosti iz auto svijeta donosimo i istraživalačku priču o kasko osiguranjima. Otkrivamo najbanalnije stvari zbog kojih možete ostati bez isplate štete iako ste ugovorili kasko osiguranje. Ne mijenjajte zimske gume i ne gasite svjetla prije 15. travanja, jer ako to učinite osiguravatelji vam mogu uskratiti isplatu štete. Isto tako je i sa ljetnim gumama, koje ne smiete skidati sve do 15. studenoga, a kasko vam neće biti isplaćen ni ako je vozilom koje premašuje 110 KS upravljao mladi vozač koji nije navršio 24 godine... Iznenadit ćete se, postoje brojni banalni razlozi zbog kojih vam osiguravatelji mogu suspregnuti isplatu.

Zanimljiva je i priča o takozvanom BENZIN TURIZMU. Nikad gorivo nije bilo jeftinije u susjednoj BiH. Sada se na prosječnom tanku od 55 litara eurosupera tankanjem u BiH štedi 105 kuna. To je pravi mamac za brojene hrvatske građane koji žive uzduž 1014 km duge granice. I ne samo to, gume su jeftinije 20 posto, cigarete 36, a ćevapi 40 posto. Bez carine u RH po čovjeku može se unijeti robe u vrijednosti od 300 eura - četveročlana obitelj tako može kupiti robe a ne platiti carinu, u vrijednosti od 9600 kuna. Povrat PDV-a je 14,5 posto, iako u BiH je jedinstven PDV od 17%.
Pročitajte zašto sve više hrvatskih državljana ide u benzin šoping u BiH. Prema nekim procjenama Hrvati su u 2014. samo na gorivo u BiH i Srbiji potrošili nevjerojatnih 200 milijuna eura....

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.