Početna Novosti 1394 pregleda

Najjeftiniji Bugatti na svijetu: Košta 'samo' 30 tisuća eura

Bugatti Baby II
FOTO: Bugatti

Ettore Bugatti je 1926. godine za svoga sina napravio dječju verziju trkaćega Typea 35, a sada sličan primjerak kreće u proizvodnju

'Ne trebate vozačku dozvolu da biste vozili Bugatti' – nova je to kampanja najekskluzivnijega proizvođača automobila. Bugatti je službeno predstavio najmanjeg i najjeftinijega 'člana obitelji' da bi se proslavila 110. godišnjica postojanja. Riječ je o dječjem automobilu s menom Baby Bugatti II, koji je ujedno minijaturna replika trkaćega modela Type 35 iz 1927. godine.

Bugatti Baby II | Author: Bugatti foto: Bugatti

Type 35 je u svoje vrijeme bio najuspješniji trkaći automobil pa je Ettore Bugatti, 1926. godine, za četvrti rođendan svoga sina Rolanda napravio dječju verziju. Devet desetljeća poslije takav mali automobil kreće u proizvodnju, ali će biti bitno unaprijeđen. 

Bugatti Baby II | Author: Bugatti foto: Bugatti

Baby Bugatti II imat će ručno rađenu unutrašnjost od najboljih materijala poput kože i brušenog aluminija, a s obzirom na njegovu veličinu, moći će ga voziti i djeca i odrasli malo nižega rasta. O pogonu brine paket litij-ionskih baterija koji će razvijati 1 kW za djecu ili četiri kilovata za odrasle. Tako će se djeca u njemu voziti najbrže 20 km/h, a odrasli mogu postići brzinu 45 km/h ili 55 km/h nadoplatom. 

Bugatti Baby II | Author: Bugatti foto: Bugatti

Početna cijena je 30 tisuća eura, a kao i za pravi automobil, postoji niz nadoplata, naoprimjer za plavu boju, aluminijske naplatke, detalje u unutrašnjosti ili više snage. Naravno, Bugattijevi proizvodi moraju biti ekskluzivni pa je tako ovaj model ograničen na samo 500 primjeraka, a narudžbe se već zaprimaju. 

Bugatti Baby II | Author: Bugatti foto: Bugatti

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.