Početna Novosti 129 pregleda

Najsigurniji obiteljski jednovolumen na tržištu

VW TOURAN NA EURONCAP TESTU
Vidi galeriju 1/5
Najsigurniji obiteljski jednovolumen na tržištu Najsigurniji obiteljski jednovolumen na tržištu Najsigurniji obiteljski jednovolumen na tržištu Najsigurniji obiteljski jednovolumen na tržištu Najsigurniji obiteljski jednovolumen na tržištu

VW Touran je na najnovijem Euro NCAP testiranju dobio najbolju ocjenu 5 zvjezdica. Putnici i pješaci iznimno su dobro zaštićeni, a ovo je ujedno najbolja ocjena za vozila sa pet i sedam sjedala

Novi VW Touran je na neovisnom Euro NCAP sigurnosnom testiranju postigao najbolje rezultate. Posljednja generacija obiteljskog kompaktnog jednovolumena dobila je najbolju ocjenud 5 zvjezdica. Ukupnu ocjenu sigurnosti od pet zvjezdica za novi Touran čine rezultati iz četiriju podkategorija: zaštita putnika za odrasle i djecu, zaštita pješaka i sigurnosna potpora.

Novi Touran prošao je zahtjevni niz Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) testova s izvanrednim rezultatima – zahvaljujući ponajprije prvorazrednom sigurnosnom paketu koji se sastoji od poboljšane strukture karoserije, visoko učinkovite kombinacije pojaseva, sjedala i zračnih jastuka te inovativnim sustavima potpore za vozača.

VW TOURAN NA EURONCAP TESTU | Author: EURONCAP foto: EURONCAP

Tijekom ispitivanja zaštite putnika za odrasle, novi Touran dobio je 88 posto maksimalne ocjene. Prolazio je kroz sljedeće sigurnosne testove:

- Prednji sudar u prepreku s promjenjivim oblikom pri brzini od 64 km/h sa 40 postotnim preklapanjem

- Prednji sudar pri brzini od 50 km/h u krutu prepreku sa 100 postotnim preklapanjem

- Bočni sudar pri brzini od 50 km/h u bočnu strukturu vozila

- Bočni sudar o stup pri brzini od 32 km/h

VW TOURAN NA EURONCAP TESTU | Author: EURONCAP foto: EURONCAP

Postignuti su i odlični rezultate u podkategoriji zaštite djece. Zahvaljujući ISOFIX i Top Tether pripremama koje se serijski ugrađuju u vozilo, novi Touran dobio je preko 89 posto mogućih bodova. U kategoriji zaštite pješaka, Touran je postigao ukupni rezultat od 71 posto. Pozitivne ocjene dodijeljene su mu u ovoj kategoriji posebice zbog slučaju sudara njegovih detalja dizajna koji smanjuju opasnost od ozljeda pješaka. Novi VW Touran na hrvatsko tržište stiže u listopadu 2015.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.