Početna Novosti 858 pregleda

Nijemci podržali prijedlog o ograničenjima na 'autobahnu'?

Prošli su tjedan procurile informacije o razmatranju uvođenja ograničenja brzine na svim dionicama njemačkih autocesta, što je oštro osudila većina javnosti ili smo samo tako mislili...

Author: Auto start Arhiva foto: Auto start Arhiva

Njemački institut Emnid proveo je istraživanje o uvođenju ograničenja na svim dionicama autocesta. Prisjetimo se - u javnost su procurile informacije o razmatranju ograničenja, što je izazvalo burnu reakciju naroda kojemu 'autobahn' predstavlja nacionalni ponos. No je li zaista tako? Čini se da 52 posto ispitanika to podržava, a 46 posto protivi se tomu prijedlogu.

KRAJ? Tko je jurio, jurio je: Njemačka uvodi ograničenje na 'autobahnu'?

Author: Thelocal.de foto: Thelocal.de

Iz njemačkih medija saznajemo kako je cilj ograničavanja brzine zapravo zelenog karaktera, a tako se želi pomoći svijetu u borbi protiv velikih klimatskih promjena. Je li ovo relevantan podatak ili je to samo još jedan plasirani sadržaj snažnoga zelenog lobija u Njemačkoj - ne znamo, ali znamo -  toj ideji zasigurno se protivi njemački ministar prometa Andreas Scheuer. Kako će se ovo završiti tek ćemo vidjeti.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.