Početna Novosti 1459 pregleda

Obnovljena Mazda 3: Ovo su poboljšanja

FOTO: Mazda

Najvažnija nova značajka je Infotainment sustav Mazda Connect

Mazda je obnovila svoj kompaktni model, a poboljšanja se odnose uglavnom na unutrašnjost automobila. Najvažnija nova značajka je Infotainment sustav Mazda Connect: njegov zaslon je povećan na 10,25 inča i njime se sada može upravljati i dodirom. Novi podijeljeni prikaz na zaslonu omogućuje da korisnik vidi više informacija odjednom. 

Author: Mazda foto: Mazda

Poboljšana je i navigacija koja od sada ima funkciju online pretraživanja točaka interesa, a određivanje položaja sada radi s 3D žiro senzorom, koji izračunava točan položaj vozila čak i u područjima sa slabim GPS signalom. Neke upute navigacije sada se prikazuju i na head-up zaslonu. Osvježeni infotainment sustav 3 također je dobio bežični Apple CarPlay i Android Auto te sustav kamera za parkiranje s prikazom od 360 stupnjeva. . Druge inovacije u unutrašnjosti su crne tipke na upravljaču, redizajnirane kontrole za klima uređaj. 

Zahvaljujući novim tehnologijama, nova Mazda 3 je i sigurnija. Mazda Attention Assist sada otkriva kada je vozač ometen i upozorava ga na to. Sustav pomoći u vožnji sada može automatski držati vozilo u voznom traku pri brzinama do 150 km/h. Poboljšan je i sustav automatskog kočenja u nuždi koji sada prepoznaje pješake i bicikliste u sumrak i mraku.

Author: Mazda foto: Mazda

Nema promjena na vanjskom dizajnu, a nepromijenjena ostaje i ponuda motora. I dalje se nude tri četverocilindrična benzinska motora s blagim hibridnim sustavom. Dvolitreni e-Skyactiv G benzinski motor dostupan je u dvije razine snage (122 i 150 KS), a e-Skyactiv X  razvija 186 KS. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.