Početna Novosti 17 pregleda

Opasne igre bez granice autoindustrije i politike

Velika Britanija
Vidi galeriju 1/3
Opasne igre bez granice autoindustrije i politike Opasne igre bez granice autoindustrije i politike Opasne igre bez granice autoindustrije i politike

Proizvođači automobila, koji imaju proizvodne pogone u Velikoj Britaniji, boje se lipanjskoga referenduma, jer bi izlazak iz Europske unije mogao ozbiljno ugroziti njihovo poslovanje

U lipnju Britanci na referendumu odlučuju o tome hoće li izaći iz Europske unije ili ostati u njoj. A od mogućeg ishoda da Velika Britanija istupi strahuju mnogi proizvođači. Štoviše, neki igraju opasnu igru pokušavajući utjecati na ishod izbora. BMW grupa, koja je stopostotni vlasnik Rolls-Roycea, poslala je pismo zaposlenicima u Goodwoodu.

Velika Britanija | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Navodi im probleme s kojima bi se mogli suočiti napuste li Uniju te kako nije sigurno da bi Velika Britanija izlaskom iz EU odobrila slobodnu trgovinu, a carinske barijere zasigurno bi dovele do povećanja troškova i većih cijena. Drugim riječima - to je upozorenje na neizbježno smanjenje broja radnih mjesta.

Iako većina proizvođaća želi ostati neutralna, mnogi tvrde kako je napuštanje EU opasnost za britansko gospodarstvo. I premijer David Cameron trenutno vodi kampanju kojom upozorava da je izlaskom iz članstva u opasnosti gospodarstvo.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.