Početna Novosti 137 pregleda

Otkrivamo revolucionarni dizajn unutrašnjosti nove E-klase

NOVA MERCEDES E-KLASA
Vidi galeriju 1/6
Otkrivamo revolucionarni dizajn unutrašnjosti nove E-klase Otkrivamo revolucionarni dizajn unutrašnjosti nove E-klase Otkrivamo revolucionarni dizajn unutrašnjosti nove E-klase Otkrivamo revolucionarni dizajn unutrašnjosti nove E-klase Otkrivamo revolucionarni dizajn unutrašnjosti nove E-klase Otkrivamo revolucionarni dizajn unutrašnjosti nove E-klase

Nova E-klasa ima najnapredniju unutrašnjost te donosi višu razinu unutarnjeg dizajna nego do sada. Široki dvostruki zaslon može se konfigurirati prema osobnim željama, a tijekom noći može biti osvijetljen pozadinskim ambijentalnim osvjetljenjem u više boja čime se čini da široki kokpit lebdi u zraku. Na dodir osjetljivom kontrolom upravlja se potezima prstiju

Mercedes-Benz raznim inovacijama u E-klasi velikim korakom kreće u budućnost, uključujući dizajn unutrašnjosti, koji sada uključuje sljedeću generaciju širokog dvostrukog zaslona (12,3 inča po zaslonu) koji se čini kao da lebdi u prostoru. Uz to, po prvi put u nekom automobilu pojavljuju se na dodir osjetljive kontrole na upravljaču.

One vozaču omogućuju kontrolu cijelog informacijsko zabavnog sustava pokretima vrhova prstiju, bez skidanja ruku s upravljača. Potpuno novo iskustvo zaokruženo je novim, inteligentnim dizajnom grafike s prikazima i animacijama visoke razlučivosti, kao i pojednostavljenom kontrolnom logikom. U isto vrijeme, putnici uživaju u unutrašnjosti s prostranom arhitekturom i materijalima visoke kvalitete.

NOVA MERCEDES E-KLASA | Author: MERCEDES-BENZ foto: MERCEDES-BENZ

"S unutrašnjosti nove E-klase, kreiramo novu interpretaciju koncepta modernog luksuza”, kaže Hartmut Sinkwitz, voditelj dizajna unutrašnjosti. "Dizajnirali smo prostranu i inteligentnu unutrašnjost. U skladu s Mercedes-Benzovom dizajnerskom filozofijom senzualne čistoće, ona uključuje tehnološke inovacije i opremu visoke razine kako bi se kreiralo izvanredno emotivno iskustvo za vozača i suvozača. E-klasa time postavlja nove standarde u poslovnoj klasi. Zajedno s radnim mjestom i privatnim ambijentom, unutrašnjost postaje ”treće mjesto” – životni prostor u kojem putnici mogu uživati u modernom luksuzu."

Ono što odmah privlači pogled u ovoj prema udobnosti orijentiranoj i luksuznoj unutrašnjosti nove E-klase su dva zaslona, od kojih svaki ima dijagonalu od 31,2 cm (12,3 inča) i razlučivost od 1920 x 720 točaka. Oni su vizualno spojeni kako bi formirali široki kokpit, djelujući kao središnji element, te kako bi se naglasila vodoravna orijentacija unutarnjeg dizajna nove E-klase. Kao ploča s instrumentima, ovaj široki kokpit uključuje veliki prikaz s virtualnim instrumentima u vidnom polju vozača, kao i središnji prikaz iznad središnje konzole.

Zajednički stakleni pokrov rezultira u modernom izgledu ravnih zaslona. Vozač može birati između tri različita stila, kako bi odabrao željeni dizajn prikaza široke ploče s instrumentima: "Classic", "Sport" i "Progressive". Ova široka ploča s instrumentima opcijski je dostupna s COMAND Online sustavom. Umjesto toga, osnovni model nove E-klase kombinira dva okrugla udubljena pokazivača i 17,8 cm zaslon u boji (razlučivost 1000 x 600 točaka) sa središnjim zaslonom dijagonale 21,3 cm (razlučivost 960 x 540 točaka).

NOVA MERCEDES E-KLASA | Author: MERCEDES-BENZ foto: MERCEDES-BENZ

Okrugli instrumenti, ploča s instrumentima i središnji zaslon ugrađeni su u jednostruki okvir u piano crnoj boji visokog sjaja. Vozač može prilagoditi sadržaj središnjeg zaslona kako bi odgovarao njegovim/njenim osobnim željama. Uz izuzetak zemljovida navigacije (koji uvijek ispunjava cijelu površinu zaslona), grafički sadržaj središnjeg zaslona COMAND Online sustava podijeljen je u glavni prikaz za informativnu grafiku i animacije (2/3 na desnoj strani zaslona) i dodatni prikaz (1/3 na lijevoj strani prikaza).

NOVA MERCEDES E-KLASA | Author: MERCEDES-BENZ foto: MERCEDES-BENZ

Osim 3D Surround, mogu se odabrati četiri dodatna načina emitiranja zvuka kako bi mogli odgovarati svakom ukusu i audio izvoru:

Pure: audiofilska reprodukcija zvuka bez dodatnih efekata, za nemodificirano iskustvo slušanja

Live: privlačna, dinamička zvučna pozadina usmjerena na glazbu u živo

Easy Listening: ublažena zvučna pozadina za opušteno slušanje na duža razdoblja

Surround: virtualni okolni zvuk

3D Surround: trodimenzionalno iskustvo slušanja uz pomoć stropnih zvučnika.        

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.