Početna Novosti 1757 pregleda

Ovo je prva fotografija nove generacije legendarne E-klase

FOTO: Mercedes-Benz

Iz fotografije je jasno da se poznata linija E-klase neće mijenjati no dizajn će biti nešto agresivniji

Mercedes-Benz će 25. travnja predstaviti novu generaciju E-klase. Tim je povodom već sada objavio teaser fotografiju automobila na kojem nova E-klasa nije zamaskirana ali ni ne otkriva sve. Vidljiv je samo gornji dio auta. 

Iz fotografije je jasno da se poznata linija E-klase neće mijenjati no dizajn će biti nešto agresivniji. E-klasa ni prije uglavnom nije donosila neke dizajnerske revolucije već više laganu evoluciju. 

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Značajnih promjena ima i u unutrašnjosti, a u to možemo biti potpuno sigurni jer Mercedes je već ranije objavio fotografiju na kojoj je otkrio sve. Najzanimljivji detalj je da će i suvozač dobiti svoj zaslon. 

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Detalji pogonskog sklopa nove E-klase i dalje ostaju tajna. Oni će ipak biti elektrificirani u nekom obliku, jer Mercedes kaže da "dosljedna elektrifikacija" u novoj E-klasi "postavlja nove standarde u smislu učinkovitosti" i omogućuje "lokalno vožnju bez emisija". Tome neće moći pobjeći ni AMG-ovi, neki će modeli, poput novog E 63, vjerojatno biti opremljeni plug-in hibridnim sustavima.

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Nakon premijere limuzinske verzije možemo očekivati i sljedeću generaciju karavanske E-klase T-modela i crossover SUV verziju automobila. I na AMG varijante ćemo pričekati, vjerojatno do kraja ove ili prvog dijela 2024. godine. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.