Početna Novosti 40 pregleda

Pazite na djecu: Policija nadzire prijevoz djece i korištenje pojasa!

1
Vidi galeriju 1/4
Pazite na djecu: Policija nadzire prijevoz djece i korištenje pojasa! Pazite na djecu: Policija nadzire prijevoz djece i korištenje pojasa! Pazite na djecu: Policija nadzire prijevoz djece i korištenje pojasa! Pazite na djecu: Policija nadzire prijevoz djece i korištenje pojasa!

Lani je u Hrvatskoj poginulo petero djece koja su u vozilima bila putnici, dakle u dobi do 14 godina ukupno ih je u prometu 46 teško, a 569 lakše ozlijeđeno

1 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Cijeli ovaj tjedan, do 18. ožujka, na području zemalja Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj, provodit će se ciljane aktivnosti u vezi sa sigurnošću prometa na cestama, a posebno nadzor korištenja sigurnosnoga pojasa tijekom vožnje.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će tako u srijedu, 14. ožujka, provesti akciju Nadzor korištenja sigurnosnoga pojasa, u kojoj će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnoga pojasa i dječje sjedalice. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima, kao i u slučaju nepropisnoga prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama.

1 | Author: Goran Kovačić/PIXSELL foto: Goran Kovačić/PIXSELL

PU zagrebačka najavljuje kako će s Udrugom „Roda“ provesti, ispred dječjih vrtića, dogovorenu preventivnu akciju nadzora prijevoza djece, a danas, 12. ožujka od 15 do 16.30 sati na lokaciji Dječji vrtić "Maslačak", Podružnica "Brdovec", P. Beluhana 2b, Brdovec. Djelatnici Udruge će vozačima davati savjete i upute o pravilnom prijevozu djece i korištenju dječjih sjedalica.

1 | Author: Davor Višnjić/PIXSELL foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Lani je u Hrvatskoj poginulo petero djece u dobi do 14 godina, koja su bila putnici u vozilu, ukupno 46 ih je, u dobi do 14 godina, teško a 569 lakše ozlijeđeno. To su zastrašujući podaci nad kojima se konačno moramo zabrinuti svi koji sjedamo za upravljač.

1 | Author: Goran Kovačić/PIXSELL foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.