Početna Novosti 29 pregleda

Pet sigurnosnih zvjezdica za novi Espace na testu sudara

RENAULT ESPACE NA EURONCAP TESTU
Vidi galeriju 1/7
Pet sigurnosnih zvjezdica za novi Espace na testu sudara Pet sigurnosnih zvjezdica za novi Espace na testu sudara Pet sigurnosnih zvjezdica za novi Espace na testu sudara Pet sigurnosnih zvjezdica za novi Espace na testu sudara Pet sigurnosnih zvjezdica za novi Espace na testu sudara Pet sigurnosnih zvjezdica za novi Espace na testu sudara Pet sigurnosnih zvjezdica za novi Espace na testu sudara

Pet sigurnosnih zvjezdica za novi Espace na testu sudara

Novi Renault Espace ostvario je pet zvjezdica na ispitivanju Euro NCAP-a, neovisnog tijela za ocjenu pasivne sigurnosti. Rezultat je ostvaren unatoč strožim kriterijima uvedenim u siječnju ove godine i novi je dokaz Renaultove stručnosti u području pasivne sigurnosti. Novi Renault Espace ostvario je ukupan rezultat od 81 posto i šesnaesti je Renaultov model koji je zaslužio pet zvjezdica na ispitivanju Euro NCAP-a. Osim ove potvrde automobilske industrije, novi Renault Espace odlikuju sigurna vozna svojstva, ponajprije zahvaljujući brojnim tehnologijama za upozoravanje vozača i zaštitu putnika koje pridonose vrhunskim obilježjima aktivne sigurnosti tog modela.

RENAULT ESPACE NA EURONCAP TESTU | Author: EURONCAP foto: EURONCAP

Novi Renault Espace u području zaštite odraslih ostvario je rezultat koji ga smješta u sam vrh tržišta (31,4 boda od mogućih 38). Pri frontalnom sudaru vozač i suvozač u novom su Renaultu Espace zaštićeni dvama velikim prednjim zračnim jastucima koji se napuhavaju u skladu s vrstom udarca i položajem putnika. Putnike zadržavaju i izbočine u sjedalima namijenjene sprečavanju podvlačenja pod pojasove te predzatezači s prilagodljivim graničnicima koji opterećenje podešavaju u skladu sa snagom sudara. Podokvir motora također ima važnu ulogu u zaštiti pri frontalnim sudarima upijanjem energije s pomoću zona gužvanja prilagodljivog otpora. Usto, ojačana središnja ćelija konstruirana je tako da sačuva cjelovitost putničkog prostora i pri najsnažnijim sudarima. U slučaju bočnog sudara, putnike na prednjim sjedalima štite dva zračna jastuka za zaštitu prepona/prsa/ramena najnovije generacije i dvije zračne zavjese.

RENAULT ESPACE NA EURONCAP TESTU | Author: EURONCAP foto: EURONCAP

Novi Renault Espace ostvario je 44 od mogućih 49 bodova u području zaštite djece, što ga ponovno smješta na sam vrh tržišta. Novi Renault Espace jedan je od rijetkih automobila segmenta D opremljenih tehnologijom za sprečavanje podvlačenja pod sigurnosne pojasove i na stražnjim sjedalima. Putnike na stražnjim sjedalima štite i bočni zračni jastuci te predzatezači s graničnikom sile zatezanja. Već više od 15 godina Renault primjenjuje kriterije strože od Euro NCAP-ovih, u skladu s politikom prema kojoj je sigurnost jedan od najvažnijih prioriteta marke.

RENAULT ESPACE NA EURONCAP TESTU | Author: EURONCAP foto: EURONCAP

Francuski je proizvođač, primjerice, jedan od prvih proizvođača automobila koji je početkom 2000-ih uveo tehnologiju za sprečavanje podvlačenja pod pojasove. Sustav osmišljen za sprečavanje podvlačenja putnika pod pojasove u frontalnom sudaru u Euro NCAP-ova je ispitivanja uveden početkom 2015., kad je osmišljen nov postupak za procjenu sigurnosti tog tijela.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.