Početna Novosti 21 pregleda

Policija miče spore iz lijeve trake

Dodge Charger Pursuit
Vidi galeriju 1/4
Policija miče spore iz lijeve trake Policija miče spore iz lijeve trake Policija miče spore iz lijeve trake Policija miče spore iz lijeve trake

Michiganska prometna policija krenula je u veliku edukacijsku i sigurnosnu akciju uklanjanja sporih vozača iz lijeve trake

Policija savezne američke države Michigan pokrenula je neobičnu, ali hvale vrijednu inicijativu u koju bi se mogle ugledati i snage prometne policije mnogih drugih zemalja, pa tako i naše. Akcija se sastoji od patrolitranja cestama s najmanje dva prometna traka u jednom smjeru s ciljem kako bi se iz lijeve, brže trake, uklanjali spori vozači.

Dodge Charger Pursuit | Author: Dodge foto: Dodge

Presretati će tako sve koji "gmižu" u lijevoj traci, zaustavljati ih i upozoravati, te ih micati u desni prometni trak namijenjen sporijim vozilima. Kažnjavanje nije predviđeno, već će se neprilagođenima u smislu kočenja prometa zasad izdavati upozorenje.

Dodge Charger Pursuit | Author: Dodge foto: Dodge

Narednik policije istaknuo je kako "left-lane" vozači ne samo da koče i ometaju normalan tempo odvijanja prometa, već izazivaju i frustracije koje mogu dovesti do opasnih situacija. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.